Partier: Regeringen begår tillidsbrud

De fire ikke-regeringspartier i folkeskoleforliget har udsendt en fælles erklæring, der taler om forligsbrud og tillidsbrud, men ikke om opsigelse af folkeskoleforliget fra 1993. "De fire partier beklager det tillidsbrud, regeringen begår. Det vanskeliggør enhver form for aftale med regeringen i fremtiden", skriver partierne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Alle forligspartier uden for regering har tilbudt regeringen forhandlinger om modersmålsundervisningens indhold og omfang med henblik på at øge kvaliteten og fleksibiliteten. Dette er blevet afvist. Regeringen har ikke ønsket at forhandle, men agter at bruge sit flertal med Dansk Folkeparti. De fire partier beklager det tillidsbrud, regeringen begår. Det vanskeliggør enhver form for aftale med regeringen i fremtiden", skriver de fire partier, Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti.