Legater og fonde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- Værdigt trængende kvinder over 50 år bosiddende i København, fortrinsvis til lærerinder.

- Hjælp til aldrende, uformuende jomfruer af den dannede klasse.

- Støtte til hel eller delvis betaling af husleje. Fortrinsvis for enker og døtre af lærere ved folkeskolen i Lolland-Falsters Stift.

- Uddeling af legatportioner til lærere i folkeskolen og privatskoler, som søger videreuddannelse på Danmarks Lærerhøjskole.

- Til een eller flere i Ålborg Kommune hjemmehørende lærerstuderende på Aalborg Seminarium, der af seminariets rektor anbefales som flinke og dygtige.

Der findes over 10.000 legater og fonde i Danmark, der skønsmæssigt uddeler mellem en og to milliarder kroner til legatansøgere.

'Vejviser til legater og fonde' fra Billesø og Baltzer er lige udkommet i bogform, og den 640 siders moppedreng indeholder alle legater og fonde og giver blandt andet oplysninger om modtagergrupper, ansøgningsfrister og uddelingstidspunkter.

Om kort tid udkommer den i elektronisk bogform på både cd og disketter til computer.

Powered by Labrador CMS