Ministeriet kræver ændring i københavnsk religions-læseplan

Undervisningsministeriet kræver nu, at Købehavns Kommune griber ind over for Ålholm Skoles læseplan i faget kristendomskundskab. Skolen kalder faget religion, og kristendommen er ikke tilstrækkeligt fremhævet i læseplanen, mener ministeriet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Københavns uddannelses- og ungdomsborgmester Per Bregengaard er klar til at tage kampen op mod ministeriet:

"Det første er, at jeg godt vil slå et slag for, at skoler laver læseplaner, som tager udgangspunkt i skolens virkelighed, og Ålholm Skoles virkelighed er multikulturel. Det andet er, at det er et ministerielt eller generelt politisk korstog mod en skole, som tager den multikulturelle virkelighed op. Det er en symbolkrig omkring kristendommens status", siger han til Berlingske Tidende i dag.

Ministeriet har studeret en pressemeddelelse, Per Bregengaard har udsendt om kommunens opfordring til skolerne om at skifte fagets navn ud fra kristendomskundskab til religion på børnenes skemaer. Ministeriet mener, at pressemeddelelsen giver indtryk af et fag, hvor alle religioner indgår med lige stor vægtning, og det er i strid med det centrale kundskabsområde for faget, som er den evangelisk-lutherske kristendom.

I Ålholm Skoles læseplan er kristendommen da også nævnt i indledningen som kristendomsundervisningens centrale kundskabsområde, men det fremgår ikke af selve læseplanen, mener ministeriet.