Debat

Samling og aktivitet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Peter Bruun!

Tak for din opfordring til at arbejde for, at de københavnske kongresdelegerede bakker op om de fire mål, du som kongresdelegeret har sat dig for dit arbejde.

De ligger helt på linie med de tanker, vi har gjort os i det faglige pensionistudvalg i København, så vi vil naturligvis gerne støtte ethvert initiativ i den retning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ved det sidste bestyrelsesvalg i Københavns Lærerforening fik pensionisterne en pensionist, Erik Brunsgård, valgt ind i bestyrelsen, og dermed fik vi også en direkte københavnsk pensionistrepræsentation på kongressen, hvad vi ikke har haft før.

Dertil kan føjes, at pensionisterne i dag møder større forståelse i Københavns Lærerforenings bestyrelse end tidligere. Derom vidner for eksempel et vellykket særligt københavnsk pensionistkursus og en planlagt forhandling mellem bestyrelsen og fagligt udvalg. Gennem fortsat dialog vil vi selvfølgelig arbejde for endnu større forståelse for vore krav.

Vi har gennem et stykke tid arbejdet med formuleringen af pensionisternes krav til de kommende overenskomstforhandlinger, men vi er helt på det rene med, at Overenskomst 97 langt fra kan løse vore problemer med efterslæb, forbedringer på linie med andre og sikring mod nedskæringer. Der skal større og mere perspektivrige tiltag til.

Det bliver ikke let, for det er stærke kræfter, vi er oppe imod, og du har helt ret: Kongrestilslutning er ikke nok. Målet bliver kun nået, hvis alle danske lærerpensionister finder sammen med andre tjenestemandsgruppers pensionister. Som du ved, har vi allerede taget forskellige initiativer i den retning. Der bliver brug for en både bred og aktiv opslutning om pensionisternes krav.

Vi har det jo godt, hvorfor brokker I jer? lyder det undertiden - og det er da fuldstændig rigtigt, at man som pensionist i dag kan have et godt liv, hvis ellers helbredet tillader det. Et gammelt ord siger imidlertid: Gør din pligt og kræv din ret. Vi har gjort vores pligt gennem et langt liv og mere til (jævnfør de mange overtimer, som har sparet samfundet for store pensionsudgifter), så det er bestemt ikke urimeligt, vi kræver vores ret.

Jørgen Pagh Andersen

Københavns Lærerforenings pensionistafdelings faglige udvalg

Powered by Labrador CMS