Panel skal skabe iværksætterkultur i skolen

Formanden for Lærerseminareriernes Rektorforsamling Nils-Georg Lundberg er blandt de 16 uddannelses- og erhvervsfolk, som undervisningsminister Ulla Tørnæs har bedt deltage i et Visionspanel for innovation og selvstændighedskultur i uddannelserne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvis dansk erhvervsliv skal klare sig i den internationale konkurrence, så er det vigtigt, at vi får skabt en kultur, der ansporer til innovation og selvstændighed. Her spiller uddannelsessystemet en altafgørende rolle, for virkelysten skal allerede stimuleres hos elever og studerende, og de unge skal generelt forberedes på et arbejdsliv på fremtidens arbejdsmarked. Et arbejdsmarked, hvor det både gælder om at være med til at starte nyt og være iværksætter, men også om - som medarbejder - at være selvstændig og nytænkende", mener Ulla Tørnæs, der første gang mødtes med sit nye panel i tirsdags den 22. januar.

Det er panelets opgave at diskutere, hvordan uddannelserne kan udvikle egenskaber og kompetencer hos elever og studerende, der er forudsætninger for senere at arbejde innovativt, gerne som selvstændig erhvervdrivende, ligesom Ulla ørnæs ønsker, at skoler og uddannelser skal bidrage til en kultur, der er positivt indstillet over for selvstændig virksomhed. Fokus er først og fremmest på ungdomsuddannelserne, men panelet skal også se på uddannelsessystemet bredt.