Sag om specialundervisning på vej i retten

Et flere år langt slagsmål om betaling for vidtgående specialundervisning ender formentlig i retten. Foreningen af Kommuner i Københavns Amt kræver 14 millioner kroner af amtet for cirka 200 børns skolegang.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De omkring 200 børn i Københavns Amt får vidtgående specialundervisning i en almindelig folkeskole-klasse. Det er amtet, der i henhold til folkeskoleloven, skal betale for vidtgående specialundervisning udover et grundbeløb på 175.000 kr. pr. barn. Men de 18 kommuner i amtet vil ikke derudover betale de cirka 54.000 kr. pr. elev, som pladsen i en normal folkeskoleklasse koster og kræver derfor nu pengene tilbage for tiden fra august 2001 og frem.

I Københavns Amt kalder kontorchef Bo Beck det ulogisk, at amtet skal betale for at få et barn ind i en klasse, det allerede går i og frygter, at kommuner over hele landet vil stille tilsvarende krav og dermed gøre det dyrere for amterne at hjælpe børnene i deres normale klasse end at sætte dem i specialskole, skriver bladet Danske Kommuner.

Læs mere

Powered by Labrador CMS