V-ordfører: Partier har valgt indflydelse fra

Venstres uddannelsesordfører, Gitte Lillelund Bech, mener, at folkeskolelovpartierne udenfor regeringen frem for indflydelse og medansvar har valgt at demonstrere uenighed med regeringen. "Dét risikerer at kaste skygger over folkeskoleområdet", siger hun i en pressemeddelelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gitte Lillelund Bech kalder det "dybt skuffende, hvis et bredt folkeskoleforlig ryger på gulvet".

"Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, SF og Kristeligt Folkeparti har her til morgen valgt at forlade forhandlingerne om at nyt folkeskoleforlig. I stedet for indflydelse og medansvar har de valgt at demonstrere uenighed med regeringen, og dét risikerer at kaste skygger over folkeskoleområdet".

Den konservative uddannelsesordfører, Helle Sjelle, siger i sin pressekommentar, at "det er med en tynd begrundelse, at oppositionen i dag har valgt at bryde folkeskoleforliget".

"Efter ni år med den nuværende folkeskolelov trænger vi til at se på folkeskolen med friske øjne. Vi skal have skabt mere kvalitet i undervisningen. Der skal være færre forsøg og mere kontinuitet i folkeskolen. Udover en ny folkeskolelov skal vi også have forbedret læreruddannelsen, så det bliver mere attraktivt at være lærer", skriver Helle Sjelle, hvis parti trådte ind i folkeskoleforligskredsen ved optagelsen i regeringen.