Kan en computer lære børn fremmedsprog?

"Vil et edb-program, der kan korrigere en elevs udtale af et fremmedsprog, med fordel kunne anvendes i undervisningen?", spørges de kommende uger i en mini-afstemning yderst til højre på dette site. Svarene skal bruges til en universitetsopgave.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi arbejder på et projekt om anvendelse af et neuralt netværk til brug i sproglæring. Dette netværk skal kunne undervise en elev i korrekt udtalelse af fremmedsprog", forklarer Rolf Sørensen og Daniel P. Withenstein, som studerer på den naturvidenskabelige basisuddannelse på Aalborg Universitet og mener, at netop Folkeskolens læsere er den målgruppe, som bedst vil kunne vurdere, om et sådant netværk har en fremtid for sig i skolen.

Du kan deltage i aftemningen på forsiden af folkeskolen.dk, yderst til højre - når du har afgivet din stemme, kan du se det foreløbige resultat af afstemningen.