Brøndby-politikere: Tiden er løbet fra sløjd og håndarbejde

Tiden er løbet fra fagene håndarbejde og sløjd - de hører ikke længere hjemme i folkeskolen, mener politikerne i Brøndby Kommune. De har skrevet til uddannelsesudvalget for at give deres bud på, hvor man kan finde timer til mere dansk og matematik.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Brøndby-politikerne er meget positive over for planerne om engelsk fra 3. klasse og flere dansk- og matematiktimer.

"Vi er dog ikke glade for, at disse udvidelser skal ske på bekostning af naturfagene", skriver borgmester Kjeld Rasmussen i et brev til Folketingets Uddannelsesudvalg.

"Vi foreslår, at der i stedet kigges på den obligatoriske fagrække, herunder specielt fagene håndarbejde, sløjd og hjemkundskab på 4.-7. klassetrin", skriver han. "Håndarbejde er forældet. Faget bør kun tilbydes som valgfag eller alternativt organiseres i korte moduler. Det samme gælder sløjd. Samfundet har ændret sig, og det er vores opfattelse, at disse fag ikke mere hører hjemme i skolen", lyder meldingen fra Brøndby-politikerne.

Faget hjemkundskab foreslår de integreret i andre fag allerede fra børnehaveklassen: "Det er for sent at lære om sund kost, når man er 13 år".

Powered by Labrador CMS