Storbyer kræver penge til skoleforliget

Landets seks største kommuner har nu i fællesskab henvendt sig til undervisningsminister Ulla Tørnæs for at gøre opmærksom på den kæmpe udgift, som følger med skoleforliget, hvis kommunerne skal hæve timetallet for at leve op til de bindende mål.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som folkeskolen.dk tidligere har beskrevet, så bygger de Klare Mål på vejledende timetal, som over 60 procent af kommunerne ikke lever op til i dag. Når de Klare Mål nu gøres bindende, vurderer politikerne fra de seks største kommuner, at de kommer til at hæve timetallet:

"Hvis ikke Folketinget sender ekstra penge med det nye skoleforlig forbliver forbedringerne varm luft. Og hvis de ender med at kræve, at vi selv betaler den ekstra indsats er det også varm luft, fordi vi så må udhule budgetterne på andre områder", siger skolerådmand i Århus, Torben Brandi, i dag til Århus Stiftstidende.