Signal fra DLF: Vi vil den gode skole

"Jeg har følt mig som en stileskriver, der får at vide, at han har misforstået emnet, men skrevet en god stil", sagde AKA-formand Bent Larsen, da han trak sit resolutionsforslag. Kongressen vedtog en resolution om grundlaget for en god folkeskole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er indlysende nødvendigt også at få sagt, at opfyldelse af mål og værdier selvfølgelig også hænger sammen med tildelingen af resurser. Men vi har med oplægget om "Mål og værdier for lærerarbejdet" valgt at sætte fokus et andet sted. Nemlig på den professionelle lærer og det professionelle lærerarbejde - med henblik på at skabe de bedste rammer for en skole, hvor den gode undervisning og børnene er i centrum", sagde formanden for fagligt udvalg Jon Kowalczyk med fremlæggelsen af papiret om mål og værdier og hovedstyrelsens forslag til resolution.

"Arbejdsgiverne søger til tider at bygge det billede op af lærerne og deres fagforening, at lærerne og Danmarks Lærerforening alene tænker i penge og resurser. Vi har en fælles opgave i at skabe modspil til det billede".

Resolutionen blev ændret en smule undervejs i debatten og slutter nu med en opfordring til, at både Professionsidealet, Mål og værdier for lærerarbejdet, rapporten "Det gode lærerliv" og DLFs redegørelse om lærernes psykiske arbejsmiljø kommer til at danne grundlag for de kommende forhandlinger om arbejdstidsaftalerne. "Hermed kan der sikres et godt grundlag for skolens fortsatte pædagogiske udvikling", hedder det i resolutionen.

Formanden for Rødovre Lærerforening Stig Winther Hansen trak sit krav om en ekstraordinær kongres tilbage, da han fik et tilsagn fra Jon Kowalczyk om, at der vil blive indkaldt til en kongres, hvis det er nødvendigt for at få en grundig debat om de egentlige krav til de nye arbejdstidsaftaler. Kravene skal efter planen formuleres på den ordinære kongres næste år.

Powered by Labrador CMS