Poul Winckler er parat til at trække sig, hvis det bliver et nej

Det er ikke sikkert, at det bliver Poul Winckler, der kommer til at stå i spidsen for en forhandlingsdelegation, hvis urafstemningen på det kommunale overenskomstområde ender med et nej.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg er selvfølgelig parat til at fortsætte arbejdet for at nå et bedre resultat, hvis det bliver et nej ved urafstemningen den 30. april. Det er jo ikke mig personligt, men mæglingsforslaget, man i givet fald stemmer ned", siger KTO-formand Poul Winckler selv.

Han har hørt rygter om, at nogle ønsker, at det er andre, der skal lede eventuelle forhandlinger efter et nej.

"Men ingen i nogen kompetente organer har sagt det til mig. Men hvis de siger: Godt Poul, du var en god mand i gamle dage, men nu skal der nye til, så er jeg parat til at trække mig", siger han.

ACs formand, Svend M. Christensen, siger til Folkeskolen, at han mener, at man bør konstituere en midlertidig forhandlingsleder, for eksempel den ene næstformand, Connie Kruchow, i en periode, indtil man finder ud af, hvordan forhandlingsfællesskabet skal skrues sammen fremover. Connie Kruchow er formand for Dansk Sygeplejeråd og for FTF-K, hvor også lærere og pædagoger hører hjemme.

"Blandt andet fordi det er så tæt på, at Poul Winckler går af, er det naturligt, at vi bare konstituerer f.eks. Connie Kruchow", siger Svend M. Christensen.

Poul Winckler går af som formand for sin organisation, FOA, 16. maj.

Heller ikke DLFs formand, Anni Herfort, vil udstede en garanti for, at det bliver Poul Winckler, der skal lede eventuelle forhandlinger:

"Nu skal man jo først se, om det bliver et nej. Dernæst skal man se, om der så vil være noget at forhandle om. Det kræver jo, at arbejdsgiverne har noget at komme med. Hvis den tid kommer, må vi se, hvem der sidder i forhandlingsudvalget og så må vi først drøfte det i FTF-K og vælge derfra", siger Anni Herfort.

Hun oplyser i øvrigt, at man har drøftet spørgsmålet om koordinering af en eventuel konflikt i KTO:

"Der er ingen regler for, om og hvordan vi eventuelt skal koordinere. Det er jo hver enkelt organisation, som er i konflikt. Vi har ikke truffet nogen beslutning endnu. Men jeg tror nok, at vi vil blive enige om at gøre noget samlet", siger Anni Herfort.