Debat

Sådan håndterer vi de urolige

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med henvisning til debatten om urolige børn i skolen er vi en gruppe lærere på Stege Skole, der de sidste tre år har udviklet en måde at håndtere problemet de urolige børn på.

På baggrund af bekendtgørelsen om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk indsats har vi på Stege Skole udviklet en Torvefunktion og en Obs, der i tæt samarbejde tager sig af de elever, der har vanskeligheder ved at følge den almindelige undervisning.

Torvefunktionens opgaver er:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

at give individuel hjælp til elever, der er ude af stand til at følge den igangværende undervisning.

at undervise fagligt svage elever, der har behov for støtte.

at notere elever, der befinder sig andet sted end forventet.

at støtte kolleger i situationer, hvor kolleger kan have behov for bistand.

at give struktureret faglig indlæring som for eksempel læse-stave-kurser af kortere eller længere varighed.

at træde til over for elever, der har behov for ekstra opmærksomhed.

at samarbejde med obsfunktionen.

Obsens grundprincipper er tiltag for elever, der har behov for special- og/eller socialpædagogisk støtte, der ikke kan foretages inden for rammerne af den almindelige undervisning.

Torvefunktion og Obsen bygger på den gode, ligeværdige, respektfulde kontakt, der har omsorg og rummelighed som værdi med bevidsthed om, at alle voksne omkring et barn i videst muligt omfang har ansvar for at vise anerkendelse, omsorg og respekt.

Det har de sidste tre år udviklet sig derhen, at vi er i stand til at tilgodese de forskellige årganges behov. Vi har opnået gode resultater og en masse erfaringer.

Powered by Labrador CMS