Lærere skal indberette omskæring

Lærere risikerer påtale og værste fald fyring, hvis de ikke indberetter en mistanke om, at en pige i klassen skal på en udlandsrejse for at blive omskåret. Indberetningspligten tilsidesætter lærerens tavshedspligt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Debatten i efteråret efterlod et rodet billede af, hvad man skulle, hvis man opdagede en pige, der er blevet omskåret eller skal omskæres. Nu må ingen være i tvivl. Der er pligt til at underrette de sociale myndigheder. Denne pligt kan ikke tilsidesættes af tavshedspligten eller andre regler", siger socialminister Henriette Kjær, der i dag har offentliggjort en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe, har kortlagt mulighederne for at forebygge kvindelig omskæring inden for den eksisterende lovgivning.

På baggrund af rapporten vil Socialministeriet sætte en række tiltag i værk - blandt dem en informationskampagne, der retter sig specifikt imod lærere på skoler med mange tosprogede elever.

Kvindelig omskæring er forbudt i Danmark, så når herboende somaliske piger bliver omskåret, sker det i reglen ved, at de i fem-ti-års-alderen kommer på en rejse til et af de afrikanske lande, hvor kvindelig omskæring fortsat er tilladt.

Powered by Labrador CMS