Kommende arrangementer i Region Hovedstaden

For at du kan oprette arrangementer, kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL

Konference om psykisk vold i nære relationer

Lev Uden Vold holder den 28. august en konference om psykisk vold i nære relationer. Desværre, bliver rigtig mange udsat for psykisk vold i en nær relation – det gælder både børn, unge og voksne. Den psykiske vold kommer til udtryk ved en systematisk nedbrydning og længerevarende kontrol og rammer den udsatte mindst lige så hårdt som fysisk vold. Psykisk vold kan dog være sværere at opdage, fordi den ikke kan ses på samme måde som den fysiske vold. For at bekæmpe den psykiske vold skal vi bl.a. nedbryde tabuet om volden og sikre, at vi alle bliver bedre til at spotte volden. Det kræver mere viden om volden. I forbindelse med konferencen vil vi meget gerne have nogle flere fagprofessionelle med blandt tilhørerne, da de er en vigtigt del i bekæmpelsen af psykisk vold – både i forhold til at spotte volden og forebygge, at den eskalerer. Til konferencen vil der blive præsenteret ny viden og forskningsresultater angående psykisk vold i nære relationer. Vi vil få besøg af en dansk forsker samt af en udenlandsk forsker, som kan fortælle, hvilke tiltag man har gjort i udlandet i forbindelse med psykisk vold. Til konferencen vil der desuden være to paneler, hvor det ene består af en række relevante aktører på området, der vil give deres syn på, hvad der skal til for at bekæmpe psykisk vold. Det andet panel består af en række politiske ordførere, der vil forholde sig til aktørernes syn på psykisk vold og den viden, der er blevet præsenteret.

Start dato: 28. august 2018
Hjemmeside: http://levudenvold.dk/aktuelt/arrangementer/konference-om-psykisk-vold/
Pris: Gratis

Oprettet: 5. juli 2018

Besøg Københavns nyrenoverede synagoge med din klasse

Prøv en anderledes religions-, historie- eller samfundsfagsundervisning. Tag dine elever med på besøg til Københavns nyrenoverede synagoge og Jødisk Informationscenters skoletjeneste. Vi tilbyder forskellige undervisnings tilbud omkring 'Danske jøder gennem tiderne', 'Flugt og forfølgelse -fortid og nutid', 'Jødedom -religion og ritualer' og 'Dansk jøde i dag?'. Du kan også 'booke en jøde' og få besøg på din egen skole. Hos Jødisk Informationscenter (JIC) sætter vi ansigt på de danske jøder, når vi fortæller om jødisk historie, religion og liv i dag. Vi tager udgangspunkt i en dialogbaseret tilgang, og alle spørgsmål er velkomne!

Start dato: 1. september 2018
Slut dato: 31. december 2018
Hjemmeside: http://www.joediskinfo.dk/undervisning-book-et-besog
Pris: Gratis for Københavnske skoler

Oprettet: 7. august 2018

NATURENS SPROG – foredrag ved Mickey Gjerris

Naturen er over alt omkring os, og alligevel bliver vi mere og mere fremmedgjorte over for naturen og behandler den, som var den en ting sat i verden for vores fornøjelses skyld. Åbner man en avis i dag, bliver man med det samme mødt af et morads af global opvarmning, plastik i havene og den sjette masseuddøen – nok til at få én til at lukke øjnene, og avisen. I NATURENS SPROG – HISTORIER FRA VIRKELIGHEDEN OM FORTRYLLELSE, der er redigeret af Mickey Gjerris og Cecilie Rubow, fortæller en række danske naturforkæmpere os, hvad naturen kan og er, før mennesket skal bruge den til noget. Hvad der ville ske, hvis vi accepterede, at guldsmede, vild pileurt, rimfrost og bøgens spæde blade ikke kan og bør værdiberegnes. Mickey Gjerris er teolog og bioetiker og tidligere medlem af Etisk Råd. Tidligere udgivelser tæller bl.a. SKILDPADDETANKER – FRA EN FORUROLIGET VERDEN (2017), JORDEN BRÆNDER (2009) og NATURENS SANDE BETYDNING (2001). Arrangementet er gratis, og Eksistensen byder på et glas vin. Tid: 16.30-18

Start dato: 13. september 2018
Hjemmeside: http://www.facebook.com/events/2047576008837122/
Pris: Gratis

Oprettet: 6. juli 2018

Konferencedag med fokus på skrivning som redskab til læring

Få inspiration til at kvalificere skrivning i folkeskolen. Spændende konferencedag med fokus på skrivning som redskab til læring. Hovedoplæg ved Kjell Lars Berge, professor i retorik og sproglig kommunikation ved Oslo Universitet. Han vil fortælle om skrivning og hvorledes skrivning kan understøtte elevernes læring i alle fag. Dertil oplæg ved Mimi Skovgård læsekonsulent i Roskilde Kommune med fokus på praksiserfaringer med skrivning i alle fag fra Ishøj og Roskilde kommuner.

Start dato: 24. september 2018
Hjemmeside: http://www.læsekonsulenternes-landsforening.dk/nyhedsbreve-2-2/
Pris: 975 kr.

Oprettet: 1. maj 2018

Æstetiske læringsmiljøer

KOM TIL FORSKNINGSFORMIDLINGSSEMINAR OM BETYDNINGEN AF ÆSTETISKE LÆRINGSMILJØER MØD KREATIVITETSFORSKER JULIE BORUP JENSEN Julie fortæller: ”Når man ser på læreprocesser som æstetiske, har man mulighed for at arbejde med det, der ligger før eller under kreative processer, fordi menneskers mange forskellige måder at vide på, tænke på og handle på kan komme i spil på nye måder. Her kan kunst noget særligt ved at vække sanser, krop og følelser som indgang til læring.” PROGRAM 17.30-17.40: Velkomst. 17.40-18.15: Hvordan kan man med forskningen forstå kvaliteterne i at arbejde med det ”før-kreative” æstetiske læringsrum? 18.15-18.45: Hvordan eksperimenteres der med æstetiske læreprocesser i organisationer? Eksempler fra projekter. 18.45-19.00: Afrunding og evt. spørgsmål. 19.00-19.45: Networking og let anretning som fælles afslutning. For dem der er interesserede er der mulighed for at blive og høre om, hvordan bl.a. kreativitetsforskningen anvendes aktivt i masterspecialiseringen ”Innovation og Kreativt Læringsdesign” (KREA), som Julie Borup Jensen er faglig leder for.

Start dato: 25. september 2018
Hjemmeside: http://kortlink.dk/udtx
Pris: Gratis

Oprettet: 2. juli 2018

Gode temaer til fransk i 10. klasse

En af de store udfordringer i franskundervisningen i 10. klasse er, at eleverne møder med mange forskellige forudsætninger, og at deres sproglige niveau er meget spredt. Hvor og hvordan finder jeg gode, relevante temaer, aktiviteter og tekster, hvor alle elever kan være med? Vi kigger især på digitale materialer og arbejder med det i løbet af eftermiddagen. Målgruppe: lærere der underviser i fransk i 10. klasse Indhold: • Relevante temaer, aktiviteter og materialer • Differentieret tilrettelæggelse Instruktør: efterskolelærer Fanny Tarif Kursustilrettelæggelse: Sproglærerforeningen, Fransk Fagudvalg Tidspunkt: tirsdag d. 25. september 2018 kl. 14-17 Sted: Laursens Realskole, Hjelmensgade 12, 8000 Aarhus C Pris: medlemmer 350 kr., ikke-medlemmer 650 kr. Tilmelding: www.sproglaererforeningen.dk senest d. 10. september 2018

Start dato: 25. september 2018
Hjemmeside: http://www.sproglaererforeningen.dk
Pris: medlemmer 350 kr; ikke-medlemer 650 kr.

Oprettet: 2. juni 2018

Inkludigi - en konference om brug af teknologi til inklusion

Hvordan kan computerspillet Minecraft bruges til konflikthåndtering? Og hvordan kan appen Scan How være med til at fremme både faglig og social inklusion? Er du lærer, skolepædagog eller leder på en skole, og nysgerrig på, hvordan IT og inklusion hænger sammen? Så kom med på konference om, hvordan IT kan skabe nye muligheder for inkluderende fællesskaber for børn i folkeskolen. Det er den 2. oktober i Odense. Og det er gratis at deltage. Se programmet og tilmeld dig via linket.

Start dato: 2. oktober 2018
Hjemmeside: http://www.sus.dk/produkt/arrangement/konference-inkludigi-it-inklusion-folkeskolen/
Pris: Gratis

Oprettet: 3. maj 2018

DAVID BOWIE – samtale mellem Jakob Brønnum og Klaus Lynggaard

DAVID BOWIE er bogen om David Bowie som eksistensdigter. Den viser gennem nedslag i hans musiske karriere, at nogle bestemte spørgsmål om individualitet og frihed, om virkelighed og menneskeligt nærvær, om liv og død, altid har præget hans tekster. Arrangementet byder på en samtale mellem bogens forfatter teolog og redaktør af Præsteforeningens Blad Jakob Brønnum og den Bowie-kyndige kritiker, musiker og sanger Klaus Lynggaard. Arrangementet er gratis, og Eksistensen byder på et glas vin. Tid: 16.30-18

Start dato: 11. oktober 2018
Hjemmeside: http://www.facebook.com/events/1719743241443092/
Pris: Gratis

Oprettet: 6. juli 2018

Introduktion til ny browser tilføjelse der hjælper med at spare penge på sine online køb

Rabatplatformen Couponix har for nyligt introduceret en ny og yderst smart browser tilføjelse, som gør det nemmere end hidtil før at finde rabatkoder og tilbud, som man kan benytte når man shopper online, og dermed få gode besparelser på sine handler. Kom og vær med til vores introduktion af browser tilføjelsen, hvor vi bl.a. også kigger nærmere på dansk e-handel, statistikker og meget andet!

Start dato: 31. oktober 2018
Slut dato: 30. november 2018
Hjemmeside: http://couponix.dk/udvidelse
Pris: Gratis

Oprettet: 3. januar 2018

Temaaften om autismespektrumsforstyrrelse (ASF) – for bedsteforældre og andre pårørende

Temaaften om autismespektrumsforstyrrelse (ASF) – for bedsteforældre og andre pårørende FORMÅL At give bedsteforældre, pårørende og venner af familien til et barn med en autismespektrumsforstyrrelse (ASF) en introduktion til handicappet samt information til at kunne støtte op om barnet/den unge med autismespektrumsforstyrrelse på bedst mulig vis. INDHOLD Gennem oplæg formidles viden om: Introduktion til autismespektret og de afvigelser og begrænsninger, der ligger til grund for barnets/den unges diagnose. Præsentation af relevante tilgange, som kan anvendes i dagligdagen for at kompensere for nogle af vanskelighederne MÅLGRUPPE Bedsteforældre, pårørende, venner af familien til børn og unge med en autismespektrumsforstyrrelse (ASF). TIDSPUNKT Torsdag den 1. november 2018 kl. 17.30-20.00 STED Center for Autisme Herlev Hovedgade 199 2730 Herlev (Multisalen – indgang bag på bygningen) PRIS PR. DELTAGER Kr. 510,- pr. person. Prisen dækker en sandwich i pausen. KURSUSANSVARLIG
 Vibe Neidhardt, pædagogisk rådgiver, Center for Autisme ANTAL DELTAGERE
 Max. 60 deltagere

Start dato: 1. november 2018
Hjemmeside: http://www.centerforautisme.dk/raadgivning-behandling-undersoegelser-kurser/kurser/kursertilmelding/2018-temaaften-om-asf-for-bedsteforaeldre-og-andre-paaroerende/
Pris: Kr. 510,-

Oprettet: 1. februar 2018

TROLDDOM OG MAGI – foredrag ved Torben Svendrup

I den danske middelalder var magi en fast del af livet, og skillelinjen mellem magi og religion var tynd som en æggeskal. Magien var opdelt i to former, den helbredende og den skadevoldene magi – hvid og sort magi. Den hvide magi blev opfattet som en del af Guds skaberværk, mens den sorte magi var skabt gennem en pagt med Lucifer selv. Kom og hør et foredrag af Torben Svendrup, der vil tage udgangspunkt i sin bog TROLDDOM OG MAGI, der beskæftiger sig med magien i Europa fra oldtiden og frem til reformationen. Hoveddelen af bogen behandler trolddom og magi i dansk middelalder. Emnerne undersøges ud fra folkebøger, kalkmalerier, middelalderlige prædikener og meget andet. Torben Svendrup har en ph.d. i historie og har skrevet mere end 30 bøger om kultur og mentalitetshistorie. Endvidere har han medvirket i tv-programmerne DE UARTIGE KALKMALERIER og MORD I MIDDELALDEREN på DR. Arrangementet er gratis, og Eksistensen byder på et glas vin. Tid: 16.30-18

Start dato: 22. november 2018
Hjemmeside: http://www.facebook.com/events/205287976976088/
Pris: Gratis

Oprettet: 6. juli 2018

Generalforsamling TLFG TYSKlærerforeningen for Grundskolen

23. november 2018 kl. 17:00 Flensborghus, Norderstraße 76, 24939 Flensburg, Tyskland. Tilmelding info@tysklaerer.dk Dagsorden iflg. vedtægterne § 4. Læs nærmere på hjemmesiden

Start dato: 23. november 2018
Hjemmeside:
Pris: Fri adgang for medlemmer

Oprettet: 3. juli 2018

TYSKLÆRERDAG 2018

TYSKærerforeningen for Grundskolens Tysklærerdag 2018. TLFG – Tysklærerforeningen for grundskolen er stolt af igen i år at kunne invitere til en spændende og indholdsrig dag, hvor tysklærere bliver opdaterede, finder ny inspiration, netværker, udveksler erfaringer og fester sammen. Mulighed for tilkøb af overnatning. Kontakt foreningen, hvis du vil dele et dobbeltværelse på tysklærerdagen: info@tysklaerer.dk Priser: 950 kr. (medlemmer) / 1.150 kr. (ikke-medlemmer) / 750 kr. (studerende) Prisen inkluderer ikke overnatning og morgenmad lørdag morgen. Man kan gennem TLFG tilkøbe overnatning. WORKSHOPS: der tilbydes 2 runder à 45 minutter, hvor deltagerne vælger sig ind på 2 af de 4 workshop-tilbud · Workshop 1 Henry Bohm – Dansk Skoleforening for Sydslesvig: Digitale undervisningsplatforme til tyskundervisningen · Workshop 2 Adeline Raahauge Muntenjon - Grenzgenial: Kommunikativ sprogundervisning ud fra et funktionelt sprogsyn. · Workshop 3 Birthe Sidsel TLFG: Fra lærer til lærer – Best Practice · Workshop 4 Jeppe Pers – Grænseforeningen: Elevudveksling.

Start dato: 23. november 2018
Slut dato: 24. november 2018
Hjemmeside: http://www.tysklaerer.dk
Pris: 750 kr. - 1.150 kr.

Oprettet: 12. august 2018

Fransklærernes Dag 2019

J’aime écrire – mais comment ? En dag med fokus på skriftlighed i franskundervisningen Dagen har fokus på det skriftlige arbejde i franskundervisningen. Vi taler om hvordan man kan hjælpe sine elever til at planlægge og tilrettelægge en tekst i forhold til forskellige teksttyper. Vi skal også tale om hvordan eleverne kan udnytte de mange digitale værktøjer i deres skriftlige arbejder. Og så skal vi diskutere hvordan man kan give sine elever konstruktiv feedback på deres skriftlige arbejder uden at tage modet fra dem. Herudover får vi inspiration til hvordan de skriftlige prøver i fransk kan bruges i den daglige undervisning. Som noget nyt giver kurset jer mulighed for at træne jeres mundtlige sprogfærdighed. Og så er Fransklærernes Dag ikke mindst din mulighed for at møde fransklærere fra hele landet til faglig sparring. Målgruppe: fransklærere i grundskolen inden for alle skoleformer Tidspunkt: torsdag d. 31. januar 2019 kl. 10.00-16.30 Sted: CFU, Odense, Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M Pris: medlemmer af Sproglærerforeningen 950 kr.; ikke-medlemmer 1.250 kr. Tilmelding: senest d. 15. januar 2019 via sproglaererforeningen.dk

Start dato: 31. januar 2019
Hjemmeside: http://www.sproglaererforeningen.dk
Pris: medlemmer 950; ikke-medlemer 1.250

Oprettet: 30. juni 2018

Kommende hundeejer? Tænk dig nu godt om!

Flere undersøgelser viser at hunde, og katte, er ved at blive en del af vores køb-og-smid-væk kultur. I øjeblikket lyder det at anskaffe sig en hund eller kat, måske som en super god idé. Men rådet fra MUY, Danskernes foretrukne handelsportal for køb og salg af hunde og katte - lyder på at man skal tænke sig rigtig godt om, inden man anskaffer sig et nyt blødt familiemedlem. De er levende væsener, som kræver tryghed, omsorg, aktivitet m.m. Hvis man ikke kan tilbyde dette, så er det altså en dårlig idé at anskaffe sig en hund eller kat. Vil du vide mere? Kom og vær med til vores arrangement, hvor vi taler om disse undersøgelser, og hvad du, som kommende hunde- eller katteejer skal være opmærksom på. På vores hjemmesider kan du ydermere teste dig selv, om hvilke hunderacer der passer bedst til dig og din livsstil.

Start dato: 30. november 2019
Hjemmeside: http://muy.dk
Pris: Gratis

Oprettet: 30. juli 2018