Kommende arrangementer i Region Hovedstaden

For at du kan oprette arrangementer, kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL

Håndværk i Folkeskolen

Seminar: Håndværk i Folkeskolen Sted: Frilandsmuseet (teatersalen) indgang via Højskolevej 19, 2800 Lyngby Dato: torsdag d. 24. september kl. 10-15 Pris: gratis Deltagere: uddannelsesinstitutioner, kommuner, skoler, museer og andre kulturinstitutioner med interesse for Håndværk og Design. Faget Håndværk og Design er blevet styrket i Folkeskolen. Vi kommer til at mangle håndværkere i fremtiden, hvis vi ikke får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Nationalmuseet har i samarbejde med Realdania de sidste to år drevet projektet Håndværk i Folkeskolen, som er et forsøg på at styrke museernes samarbejde med folkeskoler, erhvervsuddannelser og private aktører inden for håndværk. En håndfuld projekter har sat fokus på materialer, teknikker og bygningskultur landet rundt. Håndværk i Folkeskolen har sat samarbejder i gang på Hjerl Hede, Bornholms Museum, Kystliv Holbæk, Museum Sønderjylland, EUC Nordvestsjælland og Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk, Frilandsmuseet – Det Gamle Danmark og Flynderupgård i Helsingør. På dette seminar kan du få inspiration til, hvordan man kan lave nye tilbud til skolernes undervisning i Håndværk og Design i samarbejde med et museum. Hvilke udfordringer er der og hvad er det museerne kan bidrage med i samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv? Program 9.30-10.00 Ankomst med kaffe Kl. 10 Velkomst i teatersalen Oplæg: • Michael Gyldendal, Frilandsmuseet • Ture Møller, Carsten Hvid, Kystliv Holbæk og Julie Becher (Chef for Fagcenter for Læring og Trivsel Holbæk Kommune) • Sanne Steenberg Hansen, Bornholms Museum • Nikolaj Kirk, Hjerl Hede • Maiken Bjørnholt, M/S Søfart Frokost og rundt på Frilandsmuseet 12-13.30 Oplæg: 13.30-15 • Anders Lykke Nielsen, EUC Nordvestsjælland • Ida Wettendorff & Rikke Hyldahl Homann Helsingør Kommune Tilmelding til seminaret: michael.gyldendal@natmus.dk

Start dato: 24. september 2020
Hjemmeside: http://natmus.dk/museer-og-slotte/frilandsmuseet-det-gamle-danmark/undervisning/haandvaerk-i-folkeskolen/
Pris: gratis

Oprettet: 19. august 2020

Udspring i dannelse

Sophia inviterer til filosofiske dialoger, æstetiske workshops og tilnærmelser til et nyt dannelsesparadigme, der skal modvirke tidens satsning på målstyring, effektivisering og kontrol. Hele programmet kan du læse her: http://www.sophia-tt.org/userfiles/file/2020/Udspring1.pdf Så kom og være med en hel fredag i oktober i Rytmisk Konservatoriums koncertsal.

Start dato: 2. oktober 2020
Hjemmeside: http://www.sophia-tt.org
Pris: 500,00

Oprettet: 10. juli 2020

Sjov med sprog - fransk

Vil du gerne tale mere fransk, når du underviser? Og føler du, at dit fransk er blevet lidt rustent? Synes dine elever nogle gange, at fransk er svært? Så kom på kursus, hvor du både får trænet dit eget fransk og får konkrete øvelser, du med det samme kan bruge til at få mere sjov ind i undervisningen - på fransk. På kurset arbejder vi blandt andet med: • hvordan vi som lærere kan bruge mere fransk i vores undervisning • hvordan vi kan hjælpe eleverne, så de taler mere fransk i klassen • hvordan du kan forklare grammatik på fransk – så det også er sjovt for eleverne Du får: • forslag til sjove samtaleøvelser for eleverne • øvelser, du kan bruge til at forny din undervisning i grammatik • afprøvet mange forskellige typer af spil, du kan bruge til at træne samtale, ordforråd og grammatik • en lang række gode og brugbare ord og vendinger til klasseledelse på fransk • boostet dit eget fransk Kurset foregår på fransk, og al materiale er også på fransk, naturellement. Så er du klar til at bruge det, du har lært, allerede næste dag! Vælg mellem tre kursusdatoer: 2. oktober 2020, 9. november 2020 og 5. marts 2021. Kurset foregår i centrum af København og varer hele dagen kl. 9.00-15.00. Pris: kr. 2.195,- (inkl. undervisningsmateriale og forplejning). Medlemsrabat: kr. 300,-. Målgruppe: Franskundervisere i grundskolen, på højskoler eller på andre institutioner. Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig på studieskolen.dk/level eller skriv til level@studieskolen.dk. Skal vi holde kurset på din skole for hele lærergruppen? Kontakt os, så vi kan arrangere det, når det passer jer. Din underviser: Estelle Le Bonnec er franskmand og uddannet fransklærer med kandidatgrad i fransk som fremmedsprog fra Université de Rennes. Estelle har arbejdet i flere lande som fransklærer, hun har været projektmedarbejder i pædagogik og sprog på Institut français i København, hvor hun har udviklet pædagogisk materiale og afholdt workshops. Hun har også arbejdet i folkeskolen.

Start dato: 2. oktober 2020
Hjemmeside: http://studieskolen.dk/level
Pris: 2.195

Oprettet: 21. juli 2020

Sjov med sprog - tysk

Vil du gerne tale mere tysk, når du underviser? Og føler du, at dit tysk er blevet lidt rustent? Synes dine elever nogle gange, at tysk er for svært for dem, og vil de hellere tale dansk i timerne? Så kom på kursus, hvor du både får trænet dit eget tysk og får en lang række konkrete øvelser, du med det samme kan bruge til at få mere tysk ind i din egen undervisning. På kurset arbejder vi blandt andet med: • hvordan vi som lærere kan bruge mere tysk i vores undervisning • hvordan vi kan hjælpe eleverne, så de taler mere tysk i klassen • hvordan du kan forklare grammatik på tysk – så det også er sjovt for eleverne Du får: • forslag til sjove samtaleøvelser for eleverne • øvelser, du kan bruge til at forny din undervisning i grammatik • afprøvet mange forskellige typer af spil, du kan bruge til at træne samtale, ordforråd og grammatik • en lang række gode og brugbare ord og vendinger til klasseledelse på tysk • boostet dit eget tysk Kurset foregår på tysk, og al materiale er også på tysk. Så kan du bruge det i din undervisning allerede dagen efter kurset. Vælg mellem tre kursusdatoer: 7. oktober 2020, 9. november 2020 og 3. marts 2021. Kurset foregår i centrum af København og varer hele dagen kl. 9.00-15.00. Pris: kr. 2.195,- inkl. undervisningsmateriale og forplejning Medlemsrabat: kr. 300,- Målgruppe: Tyskundervisere i grundskolen, på højskoler eller på andre institutioner. Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig på studieskolen.dk/level eller skriv til evel@studieskolen.dk Skal vi holde kurset på din skole for hele lærergruppen? Kontakt os, så vi kan arrangere det, når det passer jer. Din underviser: cand.mag. Maike Hiltmann. Maike kommer fra Frankfurt, hvor hun har studeret sprog. Hun har diplom som ’Underviser i tysk som fremmedsprog’. Maike underviser i tysk på Studieskolen, og om sommeren underviser hun på Goethe-Instituttet i Tyskland.

Start dato: 7. oktober 2020
Hjemmeside: http://studieskolen.dk/level
Pris: 2.195

Oprettet: 21. juli 2020

Udviklingsforløb om forebyggelse af konflikter og vold

Vil I være bedre til at forebygge og håndtere konflikter og voldsomme episoder på jeres skole? Få ny inspiration, viden og sparring i et gratis udviklingsforløb med start oktober 2020. Vold som Udtryksform gennemfører i 2020 og 2021 et arbejdspladslaboratorium for folkeskoler og specialskoler. Udviklingsforløbet er gratis og henvender sig til skoleledere samt arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter, der ønsker inspiration, hjælp og støtte til at udvikle arbejdet med at forebygge konflikter og vold på deres skole.

Start dato: 26. oktober 2020
Slut dato: 5. maj 2021
Hjemmeside: http://voldsomudtryksform.dk/events/gratis-udviklingsforloeb-for-skoler-og-specialskoler/
Pris: Gratis

Oprettet: 12. juni 2020

Så snak dog! - mundtlighed i sprogundervisningen

Sproglærerforeningens sprogkonference 2020. Sted: Vejle Musikteater, Vedelsgade 25, 7100 Vejle. Konferencen vil være en god blanding af teori og praksis. Du vil få ny viden og mulighed for at deltage i faglige diskussioner. Du vil få tips og ideer til din undervisning. Målgruppe: sproglærere i grundskolen og andre med interesse for fremmedsprogsundervisning.

Start dato: 29. oktober 2020
Hjemmeside: http://sproglaereforeningen.dk
Pris: medlemmer: 1.495 kr.; ikke-medlemmer: 1.795 kr., lærerstuderende: 700 kr.

Oprettet: 21. juli 2020

Generalforsamling i Sproglærerforeningen (udsat fra 26.10 2020)

Der indkaldes til generalforsamling i Sproglærerforeningen torsdag d. 29. oktober 2020 kl. 17-19 i Vejle Musikteater, Vedelsgade 25, 7100 Vejle. Alle personlige medlemmer, som har betalt kontingent, har adgang og stemmeret. Dagsorden ifølge vedtægterne. Hovedstyrelsen fremsætter forslag til vedtægtsændringer. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest 21 dage inden og tilsendes de tilmeldte medlemmer senest 14 dage før generalforsamlingen. Rita Mogensen, formand for Sproglærerforeningen

Start dato: 29. oktober 2020
Hjemmeside: http://sproglaererforeningen.dk
Pris: gratis

Oprettet: 7. september 2020

Sjov med sprog - fransk

Vil du gerne tale mere fransk, når du underviser? Og føler du, at dit fransk er blevet lidt rustent? Synes dine elever nogle gange, at fransk er svært? Så kom på kursus, hvor du både får trænet dit eget fransk og får konkrete øvelser, du med det samme kan bruge til at få mere sjov ind i undervisningen - på fransk. På kurset arbejder vi blandt andet med: • hvordan vi som lærere kan bruge mere fransk i vores undervisning • hvordan vi kan hjælpe eleverne, så de taler mere fransk i klassen • hvordan du kan forklare grammatik på fransk – så det også er sjovt for eleverne Du får: • forslag til sjove samtaleøvelser for eleverne • øvelser, du kan bruge til at forny din undervisning i grammatik • afprøvet mange forskellige typer af spil, du kan bruge til at træne samtale, ordforråd og grammatik • en lang række gode og brugbare ord og vendinger til klasseledelse på fransk • boostet dit eget fransk Kurset foregår på fransk, og al materiale er også på fransk, naturellement. Så er du klar til at bruge det, du har lært, allerede næste dag! Vælg mellem tre kursusdatoer: 2. oktober 2020, 9. november 2020 og 5. marts 2021. Kurset foregår i centrum af København og varer hele dagen kl. 9.00-15.00. Pris: kr. 2.195,- (inkl. undervisningsmateriale og forplejning). Medlemsrabat: kr. 300,-. Målgruppe: Franskundervisere i grundskolen, på højskoler eller på andre institutioner. Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig på studieskolen.dk/level eller skriv til level@studieskolen.dk. Skal vi holde kurset på din skole for hele lærergruppen? Kontakt os, så vi kan arrangere det, når det passer jer. Din underviser: Estelle Le Bonnec er franskmand og uddannet fransklærer med kandidatgrad i fransk som fremmedsprog fra Université de Rennes. Estelle har arbejdet i flere lande som fransklærer, hun har været projektmedarbejder i pædagogik og sprog på Institut français i København, hvor hun har udviklet pædagogisk materiale og afholdt workshops. Hun har også arbejdet i folkeskolen

Start dato: 9. november 2020
Hjemmeside: http://studieskolen.dk/level
Pris: 2.195

Oprettet: 21. juli 2020

Sjov med sprog - tysk

Vil du gerne tale mere tysk, når du underviser? Og føler du, at dit tysk er blevet lidt rustent? Synes dine elever nogle gange, at tysk er for svært for dem, og vil de hellere tale dansk i timerne? Så kom på kursus, hvor du både får trænet dit eget tysk og får en lang række konkrete øvelser, du med det samme kan bruge til at få mere tysk ind i din egen undervisning. På kurset arbejder vi blandt andet med: • hvordan vi som lærere kan bruge mere tysk i vores undervisning • hvordan vi kan hjælpe eleverne, så de taler mere tysk i klassen • hvordan du kan forklare grammatik på tysk – så det også er sjovt for eleverne Du får: • forslag til sjove samtaleøvelser for eleverne • øvelser, du kan bruge til at forny din undervisning i grammatik • afprøvet mange forskellige typer af spil, du kan bruge til at træne samtale, ordforråd og grammatik • en lang række gode og brugbare ord og vendinger til klasseledelse på tysk • boostet dit eget tysk Kurset foregår på tysk, og al materiale er også på tysk. Så kan du bruge det i din undervisning allerede dagen efter kurset. Vælg mellem tre kursusdatoer: 7. oktober 2020, 9. november 2020 og 3. marts 2021. Kurset foregår i centrum af København og varer hele dagen kl. 9.00-15.00. Pris: kr. 2.195,- inkl. undervisningsmateriale og forplejning. Medlemsrabat: kr. 300,-. Målgruppe: Tyskundervisere i grundskolen, på højskoler eller på andre institutioner. Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig på studieskolen.dk/level eller skriv til evel@studieskolen.dk Skal vi holde kurset på din skole for hele lærergruppen? Kontakt os, så vi kan arrangere det, når det passer jer. Din underviser: cand.mag. Maike Hiltmann. Maike kommer fra Frankfurt, hvor hun har studeret sprog. Hun har diplom som ’Underviser i tysk som fremmedsprog’. Maike underviser i tysk på Studieskolen, og om sommeren underviser hun på Goethe-Instituttet i Tyskland.

Start dato: 9. november 2020
Hjemmeside: http://studieskolen.dk/level
Pris: 2.195

Oprettet: 21. juli 2020

TLFG generalforsamling 2020

Varsling af Generalforsamling 2020 i TYSKlærerforeningen for Grundskolen kl. 12:30-14:00

Start dato: 22. november 2020
Hjemmeside: http://www.tysklaerer.dk
Pris: 0

Oprettet: 2. juni 2020

Skolen, moskeen og synagogen – udfordringerne i det mangfoldige klasserum

I klasseværelser landet over står elever og lærere overfor samme udfordring: skoler og klasser bliver mere mangfoldige – religiøst, etnisk, sprogligt. Det stiller krav til både elever og os som lærere, når vi skal anerkende og håndtere hinandens forskellighed. Dette lærerkursus henvender sig til alle lærere og lærerstuderende der, sammen med deres kolleger, vil søge viden om udfordringer, flerkulturelle ståsteder og mangfoldighed i klasselokalet. Hvilke krav stiller det mangfoldige klasserum til dig som underviser? Hvilke udfordringer kan opstå, og er der bestemte dilemmaer, du som lærer kan befinde dig i? Er der fx bestemte emner, der kan være konfliktfyldte? Hvad med dit eget ståsted som lærer? Hvilke for-forståelser bringer du selv ind i klasselokalet, og hvilken betydning har det for din undervisning? Kender vi vores eget ståsted i mødet med eleverne? Er den enkelte elev en del af en mangfoldig gruppe eller en minoritet – og er der forskel? Og hvad med det sprog, vi møder eleverne med i undervisningen? Hvilken betydning har det, når vi opfatter – eller omtaler – elever som ’to-sprogede’ eller ’tørklædepiger’? Vurderer vi dem anderledes, og hvad har det af konsekvens i forhold til kerneopgaven som lærer? Og når eleverne taler om ’de andre’, hvem mener de så? Hvad gør ’de andre’ anderledes? På kurset besøger vi en synagoge og en moske og bliver introduceret til vilkårene for minoritetsbørn med ståsted både i skolen og en religiøs minoritet. Dernæst diskuterer vi cases fra elev- og lærerperspektiv, vi videndeler, møder oplægsholdere og undervisere, hører om konkrete erfaringer og får inspiration og undervisningsmateriale til den daglige undervisning.

Start dato: 25. november 2020
Hjemmeside: http://www.humanityinaction.org/denmark-activities/teacher-seminar-about/denmark-laererkursus/?fbclid=IwAR23B_k-78_ZVzboUAJVE7_3j694EO2QrrEObGThG9DTg7dJef9xZ_sfn7I
Pris: 300

Oprettet: 2. september 2020

Sjov med sprog - tysk

Vil du gerne tale mere tysk, når du underviser? Og føler du, at dit tysk er blevet lidt rustent? Synes dine elever nogle gange, at tysk er for svært for dem, og vil de hellere tale dansk i timerne? Så kom på kursus, hvor du både får trænet dit eget tysk og får en lang række konkrete øvelser, du med det samme kan bruge til at få mere tysk ind i din egen undervisning. På kurset arbejder vi blandt andet med: • hvordan vi som lærere kan bruge mere tysk i vores undervisning • hvordan vi kan hjælpe eleverne, så de taler mere tysk i klassen • hvordan du kan forklare grammatik på tysk – så det også er sjovt for eleverne Du får: • forslag til sjove samtaleøvelser for eleverne • øvelser, du kan bruge til at forny din undervisning i grammatik • afprøvet mange forskellige typer af spil, du kan bruge til at træne samtale, ordforråd og grammatik • en lang række gode og brugbare ord og vendinger til klasseledelse på tysk • boostet dit eget tysk Kurset foregår på tysk, og al materiale er også på tysk. Så kan du bruge det i din undervisning allerede dagen efter kurset. Vælg mellem tre kursusdatoer: 7. oktober 2020, 9. november 2020 og 3. marts 2021. Kurset foregår i centrum af København og varer hele dagen kl. 9.00-15.00. Pris: kr. 2.195,- inkl. undervisningsmateriale og forplejning. Medlemsrabat: kr. 300,-. Målgruppe: Tyskundervisere i grundskolen, på højskoler eller på andre institutioner. Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig på studieskolen.dk/level eller skriv til level@studieskolen.dk. Skal vi holde kurset på din skole for hele lærergruppen? Kontakt os, så vi kan arrangere det, når det passer jer. Din underviser: cand.mag. Maike Hiltmann. Maike kommer fra Frankfurt, hvor hun har studeret sprog. Hun har diplom som ’Underviser i tysk som fremmedsprog’. Maike underviser i tysk på Studieskolen, og om sommeren underviser hun på Goethe-Instituttet i Tyskland.

Start dato: 3. marts 2021
Hjemmeside: http://studieskolen.dk/level
Pris: 2.195

Oprettet: 21. juli 2020

Sjov med sprog - fransk

Vil du gerne tale mere fransk, når du underviser? Og føler du, at dit fransk er blevet lidt rustent? Synes dine elever nogle gange, at fransk er svært? Så kom på kursus, hvor du både får trænet dit eget fransk og får konkrete øvelser, du med det samme kan bruge til at få mere sjov ind i undervisningen - på fransk. På kurset arbejder vi blandt andet med: • hvordan vi som lærere kan bruge mere fransk i vores undervisning • hvordan vi kan hjælpe eleverne, så de taler mere fransk i klassen • hvordan du kan forklare grammatik på fransk – så det også er sjovt for eleverne Du får: • forslag til sjove samtaleøvelser for eleverne • øvelser, du kan bruge til at forny din undervisning i grammatik • afprøvet mange forskellige typer af spil, du kan bruge til at træne samtale, ordforråd og grammatik • en lang række gode og brugbare ord og vendinger til klasseledelse på fransk • boostet dit eget fransk Kurset foregår på fransk, og al materiale er også på fransk, naturellement. Så er du klar til at bruge det, du har lært, allerede næste dag! Vælg mellem tre kursusdatoer: 2. oktober 2020, 9. november 2020 og 5. marts 2021. Kurset foregår i centrum af København og varer hele dagen kl. 9.00-15.00. Pris: kr. 2.195,- (inkl. undervisningsmateriale og forplejning). Medlemsrabat: kr. 300,-. Målgruppe: Franskundervisere i grundskolen, på højskoler eller på andre institutioner. Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig på studieskolen.dk/level eller skriv til level@studieskolen.dk. Skal vi holde kurset på din skole for hele lærergruppen? Kontakt os, så vi kan arrangere det, når det passer jer. Din underviser: Estelle Le Bonnec er franskmand og uddannet fransklærer med kandidatgrad i fransk som fremmedsprog fra Université de Rennes. Estelle har arbejdet i flere lande som fransklærer, hun har været projektmedarbejder i pædagogik og sprog på Institut français i København, hvor hun har udviklet pædagogisk materiale og afholdt workshops. Hun har også arbejdet i folkeskolen

Start dato: 5. marts 2021
Hjemmeside: http://studieskolen.dk/level
Pris: 2.195

Oprettet: 21. juli 2020

Byg sproget op

Sproglærerforeningens sprogkonference 2021. Torsdag den 18. marts 2021 kl. 10–16.00 i Vejle Musikteater, Vedelsgade 25, 7100 Vejle. Konferencen er en god blanding af teori og praksis. Du får ny viden og mulighed for at deltage i faglige diskussioner. Du får tips og ideer til din undervisning. Se hele programmet på Sproglærerforeningens hjemmeside. Målgruppe: Sproglærere på mellemtrinnet og i udskolingen. Kursusafgift: medlemmer: 995 kr.; ikke-medlemmer: 1.295 kr., lærerstuderende: 700 kr. Tilmelding: senest 21. februar 2021.

Start dato: 18. marts 2021
Hjemmeside: http://sproglaererforeningen.dk
Pris: medlemmer 995 kr. / ikke-medlemmer 1.295 kr. / studerende 700 kr.

Oprettet: 7. september 2020