Novo Nordisk Fonden hylder naturfagslærere i Løkken og Kokkedal

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris på to gange 250.000 kr. går i år til Løkken Skoles naturfagslærer Niels Staun og til tre naturfagslærere på Kokkedal Skole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Niels Staun har gennem sine 25 år på Løkken Skole i Nordjylland  i udviklet en plan for, hvordan han allerede fra 4. klasse får eleverne til at følge et sammenhængende undervisningsforløb frem til udgangen af udskolingen. I undervisningen arbejder Niels Staun med, at eleverne tager ejerskab over deres egen naturfaglige undervisning fra de indledende undersøgelser til den endelige fremlæggelse af deres resultater, fortæller Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

"Jeg ynder at sige til mine elever, at de nok er Danmarks bedste til faget natur og teknologi, og den ros tager de til sig og arbejder motiveret videre med projekterne. Selv helt ned til 4. klasse er de så dygtige til den projektorienterede arbejdsform, at de profiterer mest muligt af undervisningen. Vi får givet børnene nogle kompetencer, samtidig med at vi øger deres læring, og det er jeg rigtig stolt af".

Løkken Skoles afgangselever ligger da også år efter år i top i naturfagskarakterer ved afgangsprøven.

Ole Andersen, Sophia Bardenfleth og Cathrine Ottosen på Kokkedal Skole i Nordsjælland har etableret en naturvidenskabelig klub på skolen efter skoletid. Her bygger de over 100 tilmeldte elever blandt andet katapulter og koder robotter med Lego Mindstorm. Klubeleverne har lavet science-show for indskolingen og ved kommunale arrangementer. 

"Vi synes selv, det er et mega fedt projekt, som vi også meget gerne vil brede ud til resten af landet. I Danmark er vi gode til at have musik og idræt efter skoletid, men der har manglet et tilbud til dem, som interesserer sig for naturvidenskab. Det er vi stolte over at have etableret, og vi er stolte over, at vi har vundet prisen", fortæller Ole Andersen.

Priserne er delt sådan op, at 50.000 kroner går til den/de vindende lærere, mens de 200.000 går til udvikling af den naturfaglige undervisning på skolen. Niels Staun glæder sig til e tiltrængt opgradering af Løkken Skoles naturfagslokaler, herunder en form for auditorium til naturfaglige fremlæggelser, og på Kokkedal Skole håber lærerne at kunne købe lækkert nyt grej til videnskabsklubben.

Powered by Labrador CMS