Thomas Olsen, 22 år, læser på 3. år på Blaagaard/KDAS

Jeg drømmer om...

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg drømmer om at blive en lærer, som har en god relation til eleverne. For mig er det vigtigt, at det ikke kun handler om, at man kan få eleverne med fagligt. Eleverne skal kunne komme til mig med andet end skoleting. Men det er vigtigt, at eleverne forstår, hvornår der skal arbejdes, og hvornår der er plads til sjov. Og så håber jeg på, at jeg bliver i stand til at lave en undervisning, som eleverne synes er relevant for dem, ved eksempelvis at inddrage nogle hverdagserfaringer, som gør det mere håndgribeligt.

Når jeg ser ind i fremtiden, så forventer jeg ikke at blive den gode lærer med det samme. For det kræver, at jeg kender eleverne, og de kender mig. Og det er kun noget, der kan udvikles ved at have en klasse over længere tid. Jeg kan godt frygte, at det bliver svært, når forberedelsen er blevet meget skemalagt, og det er svært at lægge nok timer i det. For det kræver ekstra forberedelse at lave større ting, som fanger alle elever.