Lockoutede DLF-medlemmer, der er forudlønnede, men som ikke har fået løn i april måned, kan lige nu søge om konfliktlån ved DLF.

Få DLF-medlemmer har taget konfliktlån

Lockoutede DLF-medlemmer kan tage et konfliktlån på 825 kroner om dagen. Lige nu er det en mulighed for de lærere, som ikke har fået udbetalt løn 1. april. Mange har dog endnu ikke taget stilling til lånet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På lockoutens anden dag havde 127 konfliktramte lærere sagt ja tak til at tage et konfliktlån. Lige nu er det i alt 229 lærere i kommunerne Rødovre, Odense, Haderslev og Thisted, der har muligheden for at tage lånet. Det er nemlig de fire kommuner, som har tilbageholdt konfliktramtes løn. Det oplyser DLF's sekretariat. Inden lockouten trådte i kraft havde ni kommuner varslet, at de ville vente med udbetalingen til de forudlønnede, men det er altså kun fire kommuner, der har gennemført tilbageholdelsen. Ud af 229 lærere har syv aktivt valgt at sige nej tak til lånet, mens 95 lærere endnu ikke har sagt hverken ja eller nej til tilbuddet.

Forudlønnede kan søge konfliktlån fra mandag

DLF tror, at mange lærere endnu ikke har fået øjnene op for muligheden. "Det er ikke et udtryk for, at de 95 lærere har valgt støtten fra. Konflikten er stadig ny for os alle sammen. Jeg gætter på, at tallet bliver større. Der kan være mange forskellige overvejelser og nogle venter måske, fordi de for eksempel vil se, hvor længe konflikten varer", siger Laurits Lynge, afdelingschef i organisations- og arbejdsmiljøafdelingen i DLF. Han understreger samtidig, at lærere, som i første omgang takker nej til et konfliktlån, kan ombestemme sig, hvis økonomien alligevel bliver trængt under en længerevarende lockout. Et tilbud til alle konfliktramte Det er altså kun forudlønnede, der ikke har fået løn d. 1. april, som lige nu bliver tilbudt et konfliktlån. Lånet er et tilbud til alle medlemmer, og andre forudlønnede samt bagudlønnede får snart besked om deres situation. "Vi har endnu ikke sat en dato for, hvornår flere kan tage konfliktlån, men vi er i gang med at fastlægge den. Bagudlønnede og forudlønnede som allerede har fået udbetalt i denne måned, mærker først konflikten ved månedens udgang. På den baggrund kan de tage stilling til, om de vil tage et lån. Men alle vil blive tilbudt det", siger kontorchef Laurits Lynge.

En konflikt koster penge

Medlemmer, der fravælger lånet, skal ikke betale forhøjet kontingent efter lockouten. Hvis du er et af de 95 medlemmer, der endnu ikke har taget stilling til lånet, kan du gøre det på Min Side på dlf.org.

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med konflikt

DLF's vejledning om konfliktlån