Lasse Hansen overtager formandsposten efter Kristine Falgaard i Frederiksberg Lærerforening.

Rokade i Frederiksberg Lærerforening

Efter en ekstraordinær generalforsamling står det klart, hvem der bliver Frederiksberg-lærerenes nye formand og næstformand. Det bliver henholdsvis tidligere næstformand, Lasse Hansen, og Sonja Hesselager.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lasse Hansen er valgt ind formand for lærerne i Frederiksberg Kommune. I hvert fald ind til marts 2020. Det står klart efter en ekstraordinær generalforsamling, der samtidig også har udpeget Sonja Hesselager som ny næstformand.

Den nye formand kommer efter mere end tre år som næstformand i foreningen, og han ser frem til at starte i den nye stilling:

"Jeg er meget taknemmelig for den tillid, medlemmerne har vist mig. Jeg har siddet på kredskontoret i et godt stykke tid, så jeg ved jo, hvor arbejdshandskerne ligger. Nu er det bare om at komme i gang", siger han til folkeskolen.dk

Arbejdstid, inklusion og samarbejde

Den nyvalgte formand peger på tre ting, han ser som særligt centrale i den første tid i embedet som formand. Først og fremmest gælder det at lande en arbejdstidsaftale, budgetforliget har sikret mulighed for.

"Som del af budgetforliget på Frederiksberg står vi over for at skulle forhandle en arbejdstidsaftale. Det er en ny situation, og vi skal i første omgang i dialog med kommunen om, hvordan processen om forhandlingerne skal se ud. Derfter skal vi forhandle".

Budgetforlig på Frederiksberg lover lærerne en arbejdstidsaftale

Siden skolereformen i 2013 har inklusion landet over været en udfordring. I Frederiksberg-kredsen arbejder man fortsat med at sikre lærerne de bedst mulige vilkår med få opgaven til at klappe.

"I bestyrelsen har vi også nogle projekter i gang. Blandt andet har vi et særligt eftersyn på inklusion, og hvordan vi kan gøre det lettere med de udfordringer, mange af vores kolleger står med i den sammenhæng", siger formand Lasse Hansen.

Endelig gælder det om hurtigst muligt at skabe et stærkt bånd mellem den nye front og samarbejdspartnerne i foreningen.

"I et foreningsperspektiv skal vi jo også videre med vores bestyrelsesarbejde, og tillidsrepræsentanterne skal fortsat have tillid til foreningen. Det er også vigtigt, at vi får set på, hvordan foreningen fungerer som et team".

Internt kendskab på formandsposten

Formanden og den nye næstformand, Sonja Hesselager, og jeg har store forventninger til vores samarbejde.

"Jeg tror, vi kommer til at supplere hinanden rigtig godt. Umiddelbart har vi nogle forskellige forcer, vi skal bringe i spil sammen. Hun er en meget dygtig koordinator og organisator", siger han.

Sonja Hesselager er lærer og læsevejleder på Tre Falke Skolen og har tidligere været kredsstyrelsesmedlem. Dermed vender hun nu tilbage til foreningsarbejdet endnu en gang.

Tidligere formand sagde stop

Valget af de nye formænd på generalforsamlingen er et suppleringsvalg, hvilket vil sige, at bestyrelsen og formændene er på valg igen i marts for en to-årig periode.

Generalforsamlingen og suppleringsvalget sker, efter den daværende formand, Kristine Falgaard, i september stoppede med øjeblikkelig virkning efter at have stået i spidsen siden juni 2017.

Jakob Toksvig, tillidsrepræsentant på Skolen ved Nyelandsvej, er blevet valgt til kredsstyrelsen, da den tidligere kasserer, Søren Dahlstrøm, også gik af i september.

Kristine Falgaard stopper i dag som formand for Frederiksberg Lærerforening