Nye retningslinjer: Afgangselever må gerne kaste med karameller

Børne- og undervisningsministeriet har i dag udsendt retningslinjer for, hvordan afgangseleverne kan fejre sidste skoledag. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil glæder sig over, at det bliver muligt at fejre skolens afslutning med venner og familie.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Afgangselevernes sidste skoledag kan gennemføre karamelkast klassevist, på den måde, at afgangseleverne kaster karameller til én klasse ad gangen, så klasserne ikke blandes, sådan lyder det i de nye retningslinjer, som Børne- og Undervisningsministeriet har sendt ud for fejring af sidste skoledag.

Skolerne kan også invitere elevernes familier til fejring, hvis det foregår indendørs med siddende gæster, kan det gennemføres med op til 500 personer. Ministeriet kommer med en kraftig opfordring til, at lærere, elever og gæster som kommer på skolen har en negativ coronatest, der ikke er mere end 72 timer gammel.

I retningslinjerne bliver der også nævnt afstand, mundbind, sprit, håndhygiejne og rengøring. Men selv om afslutningen på de unges skolegang bliver præget af sundhedsforanstaltninger for at begrænse corona, så skal der også være plads til at holde fast i traditioner og fejre milepæle i livet, lyder det fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

"COVID-19 har haft stor betydning for de elever og studerende, der i år skal afslutte deres uddannelse. For regeringen er det vigtigt, at der er mulighed for at få en god og festlig afslutning på uddannelserne. Det skal både være muligt at kaste karameller sidste skoledag, have familien med ved overrækkelse af svendebrev eller eksamensbevis og at køre i studentervogn. Jeg er rigtig glad for, at elever i både grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelserne får mulighed for at fejre den her store milepæl sammen med deres familie og venner", lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesafslutning på skoler

Powered by Labrador CMS