"Ingen børn mødt ind på skolen, så ingen nødpasningsvagt for mig i dag. I stedet starter arbejdsdagen hjemme med en yderst relevant bog. Et væsentligt og kvalificeret indspark til de igangværende periodeforhandlinger om en lærerarbejdstidsaftale. Tak til blandt andet Nana Vaaben for ihærdig og værdifuld forskning på det område de seneste 5 år", skrev lærer Merete Svahlgaard Knuhtsen på sin Facebook-profil i dag.

KL-tal: Under én procent er i nødpasning i skolen

Meget få forældre har brug for nødpasning i skolen. KL har lavet en rundspørge til kommunerne for at se, hvor stort behovet er. På daginstitutionsområdet er det omkring to procent, der er i nødpasning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Merete Svahlgaard Knuhtsen havde i dag nødpasningsvagten på Hellebækskolen nord for Helsingør. Men hun kunne blive hjemme, for ingen forældre havde tilmeldt børn til nødpasning. Billedet er det samme over stort set hele landet, viser en rundspørge som KL har lavet til kommunerne.

På skoleområdet er det under 1 procent af børnene i 0.-3. klasse, der har benyttet sig af nødpasning. Tallet kan også dække over lidt ældre børn fra særligt udsatte familier, eller ældre børn, hvis forældre har afsøgt alle andre muligheder for alternativ pasning, skriver KL i dag.

Nødlov på vej: Sådan bliver reglerne for undervisning under Corona-lukningen

"Første dag er forløbet rigtig fint. Kommunerne melder over hele linjen om rigtig god kommunikation mellem forældre og institutioner, og indtil videre har behovene for nødpasning vist sig at være meget små. Det er vigtigt at sige, at de her tal afspejler billedet, som det ser ud i dag - på dag 1. Det kan naturligvis ændre sig over de næste dage og uger. Vi og kommunerne er derfor meget opmærksomme på at følge udviklingen", lyder det fra KL's formand Jacob Bundsgaard.

Ingen møder til nødpasning på Hellebækskolen

På Hellebækskolen blev der i sidste uge lagt planer for nødpasning de kommende to uger.

"Vi har fået tilsendt sådan et oversigtskema, hvor vi er fire på om dagen henholdsvis lærere og pædagoger og en leder. Kommer der børn, så får vi en mail om morgenen, så skal vi møde ind. Alle forældre har pligt til at melde ind dagen før til skolen, og så melder skolen videre til de ansatte. Sådan en plan er der lagt for de to uger", siger Merete Svahlgaard Knuhtsen.

Stort hensyn til skolens lærere

Hun forventer ikke, at der er elever, der rent faktisk får brug for nødpasning.

"Vi er en skole med 700 børn. Torsdag var der måske 20 børn og om fredagen var der to, så folk har fundet andre løsninger".

På de to uger har hun en vagt, hvor der altså ikke mødte børn op.  

"Alle os, der er på planen, har en vagt i løbet af de 14 dage. Hvis man er kronisk syg eller har en ægtefælle, der er kronisk syg, så er man ikke på planen, og det er dem, som er over 60 heller ikke. Dem som har små børn er ikke på planen. Dem der er gravide er heller ikke på planen. Jeg synes, der er taget stort hensyn til dem, som har udtrykt bekymring eller på anden måde sårbarhed", siger Merete Svahlgaard Knuhtsen.

Powered by Labrador CMS