Skolerne skal ligesom foreningerne have lov til at samle op til 25 elever til udendørs aktiviteter, mener Ellen Trane Nørby fra Venstre. Da eleverne vendte tilbage til Skovshoved Skole efter sidste forårs nedlukning, var det i høj grad udendørs.
Skolerne skal ligesom foreningerne have lov til at samle op til 25 elever til udendørs aktiviteter, mener Ellen Trane Nørby fra Venstre. Da eleverne vendte tilbage til Skovshoved Skole efter sidste forårs nedlukning, var det i høj grad udendørs.

Venstre vil give lærere lov til at samle klasser udendørs

Udendørs aktiviteter har kun minimal betydning for smittespredning, fastslår eksperter – og derfor vil Venstre hurtigst muligt give skolerne de samme rettigheder som foreninger, så lærere kan mødes med op til 25 elever udendørs.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Venstre opfordrer nu undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til øjeblikkeligt at sidestille landets skoler med forenings- og fritidslivet, så lærerne fremover får mulighed for at samle op til 25 elever til udendørs aktiviteter.

Opfordringen kommer fra partiets undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, efter at en rapport fra Statens Serum Institut og flere eksperter samstemmende har konkluderet, at udendørs aktiviteter og idræt kun har en meget lille betydning for smittespredningen.

"En fodboldklub må godt - så mener vi også, at man skal have lov til det som skole", siger Ellen Trane Nørby til folkeskolen.dk - og tilføjer:

"Det er uforståeligt, at regeringen bliver ved med at afvise, at man kan give friheden til, at lærere og ledere lokalt kan få gang i en form for undervisning, som ikke foregår indenfor - men udenfor i det omfang, det kan lade sig gøre lokalt. Der er jo stadig et forbud mod, at skolerne må lave den slags aktiviteter. Det forbud ønsker vi afskaffet med det samme".

Ulogisk

Ulogisk

Ved den delvise genåbning af samfundet, der trådte i kraft 1. marts, blev forsamlingsforbuddet på fem personer hævet til 25, når det drejer sig om fx udendørs aktiviteter i foreninger eller kulturinstitutioner.

"Det er fuldstændig ulogisk, at skolerne ikke har den her mulighed, når de faglige eksperter siger, at der nærmest ikke er nogen smitterisiko ved det", siger Ellen Trane Nørby, som netop har præsenteret ministeren for ønsket.

Hun understreger, at Venstre generelt går ind for at åbne skolerne hurtigst muligt. Men så længe regeringen ikke er klar til det, vil Venstre i stedet fokusere på ting, der måske kan lade sig gøre.

"I morgen mødes vi ikke på Teams"

"I morgen mødes vi ikke på Teams"

"Og lige nu er vores fokus altså på, at nu er udendørs idræt og andet åbnet for op til 25 børn og unge. Så burde det jo også være muligt og tilladt for en lærer at sige: '8. B, i morgen kl. 13 mødes vi ikke på Teams, vi mødes nede på stadion, og så løber vi matematiktabellen eller laver biologi i skoven'", lyder det fra Ellen Trane Nørby.

Hun mener, at regeringen fokuserer mere på at lægge hindringer i vejen end at skabe muligheder inden for det, der lokalt og sundhedsfagligt kan lade sig gøre.

For nylig fik lærere - i et forsøg på at sætte ind mod dårlig trivsel blandt eleverne - mulighed for at gå tur med op til fire elever ad gangen.

"Her så jeg, at ministeren var ude og sige, at det gælder kun dem, der er presset på deres trivsel. Men det var altså ikke det, vi aftalte. Jeg har den klare forventning, at hvis en klasselærer for en 7.-klasse beslutter sig for en dag at køre selv-lektion, så kan han eller hun mødes med klassen gruppevis udendørs i løbet af dagen. Det mener jeg er den frihed, der ligger ude på de enkelte skoler", siger Venstres undervisningsordfører.

Powered by Labrador CMS