Mine medlemmer skal ikke have den opfattelse, at vi står bag det, siger Esbjerg-lærernes formand om de seneste besparelser på kommunens skolevæsen.

Esbjerg-lærere vender ryggen til kommunalt partnerskab

Besparelser, der fører til dårlige beslutninger. Det er situationen i Esbjergs skolevæsen i øjeblikket, oplever lærerkredsformand Kenneth Nielsen. Og det vil han ikke legitimere ved at sidde med i et kommunalt partnerskab.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg føler, at vi er blevet brugt til at legitimere tåbelige beslutninger om for eksempel lejrskoler og lektiehjælp", siger Kenneth Nielsen til folkeskolen.dk

Han har gerne villet sidde sammen med skolelederne og den kommunale skolechef og være med til at håndtere nogle af de - helt reelle - økonomiske udfordringer, som Esbjergs skoler står i. For eksempel kan han godt se nødvendigheden af at højne klassekvotienten.

"Men problemet er, at de nu sender to ting ud, som er beslutninger, vi slet ikke er enige i - dels at pædagogerne skal varetage lektiehjælp dels nogle ændringer vedrørende lejrskoler. Mine medlemmer skal ikke have den opfattelse, at vi står bag det", siger Kenneth Nielsen, der derfor har meldt offentligt ud, at Esbjerg Lærerforening ikke længere deltager i partnerskabet md kommunen, BUPL og Skolelederforeningen, som blev etableret for knap et år siden. 

"Sidste år havde vi den gode historie på folkeskolen.dk, at Esbjerg brugte provenuet fra den 6. ferieuge til at købe vikarer. Nu stryger man de penge igen", fortæller Kenneth Nielsen.

Esbjerg bruger ferie-penge på flere lærere

At han som ikke længere er en del af det kommunale partnerskab om folkeskolen, betyder dog ikke, at han ikke længere vil samarbejde med kommunen om alt, hvad han kan:

"Jeg mødes med skolechefen på fredag. At jeg trækker mig, fjerner jo ikke de udforinger skolevæsenet står over for med for eksempel de mange flygtninge og ny skolestruktur". 

BUPL har også overvejet, om pædagogernes fagforening skal forblive i partnerskabet, skriver JydskeVestkysten.

"Vi har haft samme overvejelser, men efter mødet vurderede vi, at vi får mest indflydelse ved at blive. Vi føler os ikke inddraget, siger formand for BUPL Sydjylland, Jonna Gudmundsen til avisen.