Malmø: Mange lærere får ikke de lovfastlagte pauser

Direktør i grundskoleafdelingen i Malmø Kommune Anders Malmquist lover bod og bedring, efter at Lärarnas Riksförbund har påvist, at over halvdelen af kommunens skoler giver lærerne så pressede skemaer, at de ikke har de lovfastlagte pauser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De har ingen indlagte pause og for lidt tid til frokosten", konstaterer hoved-arbejdsmiljørepræsentant for Lärarnas Riksförbund i Malmø Johan Åström i fagbladet Skolvärlden.

Kort efter sommerferien begyndte lærerne at kontakte forbundskontoret i Malmø om alt for pressede skemaer.

"De har hverken mulighed for at gå på toilettet eller gå hen at tage en kop kaffe. De har ind i mellem ikke en gang tid til at komme fra den ene lektion til den næste", fortæller Johan Åström.

Han gik derfor i gang med at kigge på lærerskemaer på 58 af de 75 kommunale grundskoler i Malmö. Når han havde fundet to ulovlige skemaer på en skole, gik han videre til den næste skole. 40 af de undersøgte skoler havde skemaer, som bryder med arbejstidsloven. 

"Det har vist sig, at flere skoler systematisk lægger uholdbare skemaer for at udnytte lærerne så effektivt som muligt", siger han til Skolvärlden.

Grundskoledirektør Anders Malmquist understreger over for fagbladet, at han er overbevist om, at problemet ikke er omfattende, men:

"Vi har som arbejdsgivere bedt LR (Lärarnas Riksförbund, red) om, at hvis de oplever, at de ikke kan  trænge igennem i forhold til et fejlagtigt skema, så skal vi løfte det til et højere niveau i forvaltningen, så vi kan få det bragt i orden". 

Læs mere

Skolvärlden