”De skal have en opmuntring i deres kamp. Deres indsats er guld værd", siger formand for Vestjysk Lærerforening Torben Voss. Han tog turen til Randers og overrækker her en kæmpeguldbarre til tillidsrepræsentant på Nyvangsskolen Mette Søndergaard.

Guldbarrer til mødeplansramte lærere

Alle lærere i Randers skal dette skoleår arbejde efter mødeplan, hvor lederen bestemmer start- og sluttidspunkt for de fleste opgaver. De midtjyske nabokredse støtter Randers-lærerne i kampen for en arbejdstidsaftale ved at give lærerne en guldbarre.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle tillidsrepræsentanter i Randers får i dag overrakt en kæmpeguldbarre, fyldt med mindre guldbarrer, som kan deles ud til lærerne. Det er Fjordkredsen, Herningegnens Lærerforening, Skiveegnens Lærerforening, Vestjysk Lærerforening og Viborg Lærerkreds, som har sendt guldbarrerne som en opmuntring til lærerne. Lærerne i Randers er de eneste, der i dette skoleår arbejder på mødeplan, og det gør de, fordi det ikke er lykkedes Randers Lærerforening at nå til enighed om en arbejdstidsaftale med Randers Kommune. "Alle lærere er utroligt trætte af at skulle arbejde på denne måde. For nogle lærere er det anden gang, men nogle har endnu ikke prøvet det", siger formand for Randers Lærerforening Kurt Sørensen.

Forhandlingerne er brudt sammen i Randers

Lærerne bakker op

Sidste år arbejdede lærerne på mødeplan på 17 af kommunens skoler, mens de 11 andre havde indgået lokale aftaler om arbejdstiden. I dette skoleår er alle lærerne i kommunen i samme situation. Kurt Sørensen føler stor opbakning fra lærerne. På en generalforsamlingen i foråret mødte 300 lærere op. "Da de fandt ud af, hvor dårligt tilbuddet fra Randers Kommune var, og vi sagde, vi havde sagt nej tak til det, rejste de sig alle op og klappede. Men nu kommer den hårde hverdag, hvor man helst skal have det hele til at fungere, og derfor er det rart med opbakning fra kollegerne", siger Kurt Sørensen. 

Randerslærere: Skolechefen giver et skønmaleri af vores arbejdsforhold

Håber på en løsning Og opbakning får randerslærerne i disse dage. "Det er vores håb, at Randers Kommune og Randers Lærerkreds snarest muligt sætter sig til for handlingsbordet og får fundet en løsning, der igen skaber mulighed for arbejdsglæde og et godt arbejdsmiljø for alle lærere i Randers Kommune. Det fortjener I. Det fortjener folkeskolen", skriver de midtjyske kredse i et brev til lærerne i Randers.