Erik Schmidt (tv) blev mødt af flere hundrede støtter, da han til morgen mødte op til ankesagen i Østre Landsret.
Erik Schmidt (tv) blev mødt af flere hundrede støtter, da han til morgen mødte op til ankesagen i Østre Landsret.

Erik Schmidt: "Jeg håber, der kommer flere nuancer på bordet"

Flere hundrede mennesker stod til morgen klar foran Østre Landsret i København, hvor Erik Schmidt og Danmarks Lærerforening i dag har anket byretsafgørelsen om Odense-lærerens tjenstlige advarsel.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi forsvarer ytringsfriheden".

Sådan stod der på de skilte, som blev holdt af flere hundrede mennesker, som stod klar til at støtte Erik Schmidt foran Bredgade 42 i København, hvor landsretten i dag skal behandle hans og Lærerforeningens ankesag.

Flere hundrede mennesker deltog trods gråvejr og kulde i støttedemonstration for folkeskolelærer Erik Schmidt, der blev dømt for at have overtrådt tjenestemandens pligt til 'dekorum' dvs. passende opførsel, da han kritiserede ledelsen på et møde. Erik Schmidt og Danmarks Lærerforening tabte sidste år sagen til Odense Kommune.

I den ene ende forsamlingen står en flok lærere med 'Viborg Lærerkreds' på tøjet.   

"Vi er her for at støtte Erik Schmidt. Vi har fulgt sagen løbende de sidste år, fordi det er en vigtig sag for ytringsfriheden. Generelt hører vi tit, at ytringsfriheden udfordres ude på skolerne, hvilket tillidsrepræsentanter er opmærksomme på", siger formand for Viborg Lærerkreds Jeanette Winther.

Hun og Anne Halkjær Johnson, der er kredsstyrelsesmedlem og lærer i ungdomsspecialundervisningen STU oplever, at med Erik Schmidt-sagen er frygten for, at ytre sig og havne i samme situation som Erik Schmidt generelt rykket nærmere.    

Det er også en af årsagerne til, at Odense Lærerforening også står klar til at støtte Erik Schmidt og selve sagen, siger næstformand i Odense Lærerforening Dennis Vikkelsø, der sammen med sine kolleger holder skiltene med "Vi forsvarer ytringsfriheden" højt.

"Der er risiko for, at offentligt ansatte lægger låg på i forhold til at ytre sig, hvis Odense Kommune vinder. Det er essentielt for folkeskolen som kulturinstitution, at lærerne tør sige deres mening også selvom, den ikke stemmer overens med ledelsens. Der er brug for lærere, der tør sige nej", siger han.  

Også Randers Lærerkreds er mødt frem for at give Erik Schmidt deres støtte. Kredsformand Leif Plauborg mener, det er vigtigt, at man som lærer har ret og pligt til at ytre sig. 

"Hvis Odense Kommune vinder i dag, så er det en voldsom indtrængen i forhold til, hvad der sker på en arbejdsplads. Derfor er vi her i dag, siger Leif Plauborg.

En smilende og vinkende Erik Schmidt går rundt og hilser på de mange fremmødte. Det betyder meget for ham, at så mange igen er mødt op for ham og for sagen.

Han håber og forventer, at de tre dommere denne gang går dybere ned i sagen.

"Jeg håber, at der kommer flere nuancer på bordet", siger han.  

Powered by Labrador CMS