Lærere: ”Sig undskyld, Time magazine”

”Rådne æbler” lyder overskriften, og nedenunder står: ”Det er næsten umuligt at fyre en dårlig lærer”. Med et billede af en dommerhammer klar til at smadre et æble er magasinet Times novemberudgave på vej til de amerikanske kiosker. Den forside har fået over 50.000 rasende lærere til at kræve en undskyldning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg blev dårlig, da jeg så det", beskrev formand for American Federation of Teachers (AFT) Randi Weingarten i en email til AFT-tillidsfolkene. "Denne Time-forside prøver ikke at igangsætte en seriøs dialog om de løsninger, vores skoler har brug for - den skaber med vilje konflikt for at sælge flere eksemplarer".

AFT har startet en underskriftindsamling, hvor lærere opfordrer Time til at undskylde for forsiden, som de kalder "særligt skuffende, fordi artiklerne inde i magasinet præsenterer et meget mere afbalanceret syn på emnet. Men  millioner af amerikanere ser kun forsiden og et vildledende angreb på lærere". Over 50.000 har skrevet under.

Forskningsrapport: God ledelse er at fyre dårlige lærere

Lærernes tålmodighed med Time er næppe højnet af, at samme magasin i 2008 viste et foto af lederen af hovedstaden Washingtons skolevæsen Michelle Rhee klar med en kost og overskriften "Sådan ordnes Amerikas skoler - Michelle Rhee er chef for Washington D.C's skoler. Hendes kamp imod dårligere lærere har skaffet hende beundrere og fjender - og kan forandre den offentlige skole".

Michelle Rhee reformerede Washingtons skoler og indførte et gennemgribende testregime for både elever og lærere - uden at hun opnåede sit mål om at sikre, at også elever med en dårlig social baggrund fik gode skoleresultater.  Og som  Washington  Post-journalisten  Valerie Strauss skriver i en klumme, så fyrede hun i hundredevis af lærere og skoleledere og beviste dermed, at det ikke er sandt, når Time Magazine på forsiden nu skriver, at det er nærmest umuligt at fyre dårlige lærere.

Anderrs Bondo: Det er ikke svært at fyre dårlige lærere

 

Læs mere

Underskriftsindsamlingen

AFT

Washington Post-klumme

Powered by Labrador CMS