Valgsfagsprøven, som skulle afholdes for første gang til sommer, er nu aflyst.

Valgfagsprøver aflyst: Det giver ro i sindet

Så kom den endelig. Den aflysning af valgfagsprøverne, som både lærere og elever i håndværk og design har ventet på. "Det giver ro i sindet", lyder det fra den faglige forenings formand.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jo længere tid, der er gået uden værkstedsundervisning og for mange helt uden undervisning i håndværk og design, jo højere har lærerne råbt for at blive hørt på Christiansborg.

"Der er jo ikke nogen 8.-klasser, der har haft tilstrækkelig værkstedundervisning til, at det ville være forsvarligt at sende dem til prøve", siger formand for Den faglige forening Håndværk og Design Irene Egeskov Andersen.

Faglig forening: Aflys sommerprøven i håndværk og design 

Og i dag kom så den politiske melding: Eleverne skal kun til fire prøver - to i dansk og for 9. klasserne en i engelsk og en i matematik og for 10. klasserne to i matematik. Normalt skulle de have været til syv prøver i 9. klasse og op til 11 prøver i 10. klasse. Alle andre prøver er aflyst.

"De færre prøver vil frigive tid, som i stedet skal bruges på længere undervisning til at indhente det faglige og sociale efterslæb, der måtte være", lyder det i en pressemeddelelse fra Undervisningsministeriet. 

Standpunktskarakteren ophøjes 

Formand for Den Faglige Forening Håndværk og Design Irene Egeskov Andersen er godt tilfreds med aflysningen.

"Eleverne ville blive ladt i stikken, hvis man sendte dem til prøve til sommer, når de har fået så lidt erfaring i værkstedet. Så når omstændighederne er som de er, så syne jeg, at det er den helt rigtige beslutning".

I stedet for afgangsprøven vil standpunktskarakteren i håndværk og design bliver ophøjet til prøvekarakter, og det har stor betydning for Irene Egeskovs tilfredshed med beslutningen.

"Det sender et kraftigt signal om, at det er et vigtigt fag, og det betyder også, at eleverne beholder motivationen helt frem til sommer".

Første karakter i håndværk og design blev en blandet fornøjelse 

Afgivelsen af afsluttende standpunktskarakter udskydes til medio juni, dog ikke for de fag eleven skal til prøve i. Her afgives den afsluttende standpunktskarakter, inden prøven afholdes.

Powered by Labrador CMS