Billedkunstfaget har haft det svært, så den faglige forening er glad for, at valgfagsprøven er aflyst.

Billedkunstlærernes formand: Vi er glade for, at ministeriet lyttede

Formand for Danmarks Billedkunstlærere Lykke Andersen er glad for, at årets valgfagsprøver er aflyst. Og hvad angår billedkunstundervisningen resten af skoleåret, må det blive så godt som det nu kan, under svære betingelser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det var vores anbefaling, at prøverne skulle aflyses, så vi er meget tilfredse med at ministeren lyttede" siger Lykke Andersen fra Danmarks Billedkunstlærere til folkeskolen.dk/billedkunst.

Danmarks Billedkunstlærere efterspurgte allerede i november 2020, at Undervisningsministeriet aflyste valgfagsprøvernei 8. klasse, så lærerne vidste hvad de havde at rette sig efter.

Nu er prøven aflyst, og både i onlineundervisningen og i de yngste klasser, som er tilbage på skolerne, er det nødundervisningsbekendtgørelsen, der gælder. Lykke Andersen er indforstået med, at det kan komme til at gå ud over billedkunstfaget, men det tager hun roligt.

Endelig afklaring: Færre afgangsprøver til sommer

"Vi har lærere, som knokler for at eleverne skal have mulighed for at modtage en smule undervisning via computeren, men selvfølgelig går det ud over faget", siger hun.

"Og de elever, der nu er kommet tilbage i skolen, har ikke adgang til faglokalerne og skal ofte også undervises af en, som ikke normalt underviser i faget. Nogen steder kommer det selvfølgelig til at gå ud over kvaliteten af den undervisning, de modtager. Men sådan er omstændighederne lige nu og vi gør alle sammen vores bedste".

Billedkunstlærer: Næsten umuligt at forberede eleverne til prøve