Sådan så det ud, da Skolemessen og Danmarks Læringsfestival sidste forår gik sammen om en storstilet onlinekonference, hvor man som gæst kunne man 'gå' omkring i en simuleret udgave af Bella Centret.

Dropper København: Stor skolemesse bliver kun i Aarhus næste år

Der bliver ingen fysisk messe om de nyeste læremidler på skoleområdet i København til næste år. Arrangørerne bag Lærfest har besluttet, at messen kun skal afholdes i Aarhus.

Publiceret

Center for Undervisningsmidler (CFU), der arrangerer den store skolemesse Lærfest, har meldt alle årets udstillere på en eller begge af årets Lærfest-messer, at der næste år kun bliver én messe, og at den vil blive afholdt i Aarhus.

Dermed vil Lærfest modsat i år ikke også blive i København til næste år. I meddelelsen fra CFU fremgår det, at beslutningen er taget på baggrund af ”tilbagemeldinger fra forlagene”.

Det fremgår også, at man vil nedsætte et udvalg med repræsentanter fra forlagene og CFU, ”som skal se på hvilket format vi fremadrettet skal tænke i, når vi tænker Lærfest”.

To messer fik fælles navn

I år var første gang, at der blev afholdt to fysiske skolemesser under samme navn. Tidligere gik messen i København under navnet Danmarks Læringsfestival, mens messen i Aarhus hed Skolemessen.

Styrelsen for It og Læring (Stil) var indtil sidste år medarrangør af Danmarks Læringsfestival. I kølvandet på onlineerfaringerne fra tiden under corona valgte styrelsen at trække sig fra at afholde en fysisk messe for alene at satse på virtuelle arrangementer.

Stil og CFU gik derfor hver til sit, og det fik CFU til at omdøbe de to messer til at gå under fællesnavnet Lærfest.

Powered by Labrador CMS