Alle er corona-slidte. Kunne vi ikke i stedet sige: hvordan skaber vi den gode corona-skole nu, siger formanden for Århus Lærerforening Jesper Skorstengaard
Alle er corona-slidte. Kunne vi ikke i stedet sige: hvordan skaber vi den gode corona-skole nu, siger formanden for Århus Lærerforening Jesper Skorstengaard

Århus Lærerforening: Nu går coronaen for alvor ud over børnenes trivsel

Lad os få mulighed for at prioritere lokalt på skolerne og reducere minimumstimetallet, så vi kan prioritere børnenes trivsel. Lærere og forældre er bekymrede for børnene, lyder meldingen i et samlet nødråb fra Aarhus til undervisningsministeren.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi hører om mistrivsel hos børnene, stigende grad af ensomhed, de mangler venner og har en tristhed. Det er et udtalt problem, og som lærerforening er vi nødt til at se på det perspektiv. Nødt til at kunne prioritere, og få nogle muligheder for at beslutte mere lokalt", siger formand for Århus Lærerforening Jesper Skorstengaard.

Otte parter skrev i mandags et fælles brev til Børne- og Undervisningsministeren med et nødråb om at løsne på de krav, der gør arbejdet på børne-ungeområdet svært under corona-pandemien. Det er Aarhus Kommunes rådmand for børn og unge, Skole og Forældre i Aarhus, BUPL, Aarhus Forældreorganisation, Aarhus Skolelederforening, dagtilbudslederforeningen og Ung i Aarhus, der sammen har henvendt sig. Men de har endnu ikke fået noget svar fra ministeren.

Corona-ramt fra august

"I Aarhus var vi ramt voldsomt af corona fra begyndelsen af august. Allerede inden børnene begyndte i skolen. Der er meget smitte på nogle skoler, vi har fx et medlem, der har været hjemsendt fire gange på nuværende tidspunkt, så det går ud over trygheden, forudsigeligheden og kontinuiteten - alle de pædagogiske begreber, vi ved er vigtige", siger Jesper Skorstengaard.

"Det fylder rigtig meget på skolerne og i det hele taget for børnene. Vi får meldinger fra både lærere og forældre, der er bekymrede for børnenes trivsel. Normalt tænker vi forebyggende, både når det handler om elevernes trivsel og medarbejdernes arbejdsmiljø. Kunne vi ikke tænke i dét perspektiv i stedet for at det er corona-smitten, der styrer det hele", spørger Jesper Skorstengaard og de andre bag nødråbet.

Aarhus-formanden understreger, at medarbejdere og ledere kæmper benhårdt ude på skoler og institutioner, men at de alle er godt på vej til at blive slidte.

"Forældreorganisationen beretter, at børnene får det sværere og sværere. Hele det sociale liv uden for skolen er lukket ned og også på skolen er det sociale liv jo væk. Det har man bestemt på grund af smitterisikoen. Men er det egentlig børnenes ve og vel, vi ser på lige nu? Selvfølgelig skal skole prioriteres, men lige nu er noget relationelt og et fællesskab vigtigere".

Han fortæller, at skolerne prøver at opretholde et vist undervisningsniveau, at medarbejderne arbejder både fysisk på skolerne og med onlineundervisning til de hjemsendte. Og hvis man sætter vikarer ind på skolerne, så kan man ikke holde princippet om få voksne på skolen, så man risikerer at få mere smitte ind med vikarerne. Desuden kender vikarerne ikke børnene. Derfor vil færre timer og undtagelse for elevernes tilstedeværelseskrav være bedre.

Læs mere

Pressemeddelelse fra Aarhus 

Powered by Labrador CMS