”Mange af vores lærere bor i Aarhus, og de har udfordringer i forhold tit at hente børn, så der går det ikke med 40 timer på skolen. Der er 35 timersløsningen trods alt bedre”, siger Lasse Kjeldsen, der formand for Favrskov Lærerforening om en såkaldt fælles forståelse mellem lærerforening og Hadsten Kommune.

Favrskov-lærere er glade for flexpulje, men mangler tid til forberedelse

En fælles forståelse mellem Favrskov Lærerforening og Favrskov Kommune om lærernes arbejde under lov 409 medfører, at lærerne kan vælge mellem fuld tilstedeværelse eller at lægge 35 timer på skolen og selv styre 5 timer. Aftenarrangementer og vikartimer med mere koster dog på forberedelseskontoen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne har krav på at kunne vælge fuld tilstedeværelse, og dermed have fri, når de ikke er på skolen, mens de 35+5 timer er et tilbud.

Begge ordninger angiver et ugentligt gennesnit, og når der for eksempel er aftenarrangementer på skolerne, stiger arbejdstiden. Når den tid skal gives tilbage til lærerne, bliver det taget fra forberedelsen.

Se Danmarkskortet: Her er enighed om arbejdstid

 

"Rigtig mange af vores lærere er glade for at have fået fri på aftener og i weekender, men det er hårdt at nå alle opgaver, og der er ikke nok tid til forberedelse", siger den lokale lærerkredsformand, der ellers er nogenlunde tilfreds med den fælles forståelse med kommunen.

"Mange af vores lærere bor i Aarhus, og de har udfordringer i forhold tilat hente børn, så der går det ikke med 40 timer på skolen. Der er 35 timers-løsningen trods alt bedre", siger Lasse Kjeldsen.

Vikartimer cutter i forberedelsen

Når lærerne vikarierer for hinanden i forbindelse med sygdom, kursus eller andet, går også den tid direkte fra forberedelsen, fortæller Lasse Kjeldsen.

Kun én af Favrskovs 13 skoler har ifølge ham forsøgt at imødegå det problem ved at hyre vikarer udefra til at dække ind.

"Der er stadig for lidt tid til forberedelse, men den tid, lærerne har, er fredet. Skolens arbejdsmiljørepræsentant siger, at det har hjulpet, og stemningen er blevet bedre".  

Lærernes egne timer risikerer at blive brug op før tid