0   128

Ingen fælles skoleledelse

Samtlige små folkeskoler på landet vil have deres egen ledelse ved roret, når det nye skoleår begynder.

Det står klart, efter at ansøgningsfristen til forsøgsprogrammet om fælles skoleledelse udløb i sidste uge. Ingen kommuner har søgt om lov til at lave fælles ledelse for flere skoler (omtalt i Folkeskolennummer 12 og 15).

Artiklen fortsætter under banneret

'Det skyldes formentlig, at kommunerne ikke har kunnet nå at sikre sig den lokale opbakning, der er en forudsætning for forsøgene', vurderer kontorchef Jørgen Møller fra Undervisningsministeriet.

Programmet åbner også for forsøg med fælles ledelse for henholdsvis skole og dagtilbud i landdistrikter. Kommunerne kan også lave forsøg med fælles anvendelse af bygninger, materialer og udendørsfaciliteter og i nogen grad også for fælles personaleressourcer. Disse områder vil otte kommuner gerne prøve kræfter med.

'Det er måske lidt mindre kontroversielt, fordi skolerne i forvejen arbejder sammen med børnehaver og skolefritidsordninger, hvorimod fælles skoleledelse er noget helt nyt', siger Jørgen Møller.

De otte kommuner vil få svar i løbet af tre måneder. Kommunerne kan fortsat søge om lov til at lave forsøg. Næste ansøgningsfrist for forsøg i begge kategorier er 15. august. Forsøgsprogram og ansøgningsskema kan ses på Undervisningsministeriets hjemmeside på adressen: www.uvm.dk/grundskole/generelt/sikring


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet