Ingen fælles skoleledelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samtlige små folkeskoler på landet vil have deres egen ledelse ved roret, når det nye skoleår begynder.

Det står klart, efter at ansøgningsfristen til forsøgsprogrammet om fælles skoleledelse udløb i sidste uge. Ingen kommuner har søgt om lov til at lave fælles ledelse for flere skoler (omtalt i Folkeskolennummer 12 og 15).

'Det skyldes formentlig, at kommunerne ikke har kunnet nå at sikre sig den lokale opbakning, der er en forudsætning for forsøgene', vurderer kontorchef Jørgen Møller fra Undervisningsministeriet.

Programmet åbner også for forsøg med fælles ledelse for henholdsvis skole og dagtilbud i landdistrikter. Kommunerne kan også lave forsøg med fælles anvendelse af bygninger, materialer og udendørsfaciliteter og i nogen grad også for fælles personaleressourcer. Disse områder vil otte kommuner gerne prøve kræfter med.

'Det er måske lidt mindre kontroversielt, fordi skolerne i forvejen arbejder sammen med børnehaver og skolefritidsordninger, hvorimod fælles skoleledelse er noget helt nyt', siger Jørgen Møller.

De otte kommuner vil få svar i løbet af tre måneder. Kommunerne kan fortsat søge om lov til at lave forsøg. Næste ansøgningsfrist for forsøg i begge kategorier er 15. august. Forsøgsprogram og ansøgningsskema kan ses på Undervisningsministeriets hjemmeside på adressen: www.uvm.dk/grundskole/generelt/sikring