Skoleledere tilbage i DLF

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsen havde sin månedlige drøftelse om skoleledere, der søger tilbage til DLF. Efter forslag fra organisationsudvalget skal strømmen af ansøgninger om genoptagelse uden karenstid fremover ikke i hovedstyrelsen, men blot behandles i organisationsudvalget.

'Efter kongressen kan hovedstyrelsen så vurdere, om der skal indføres en tidsbegrænset og generel mulighed for at komme tilbage uden at skulle gennem en karensperiode', sagde Karsten Holst.

John Illum ønskede, at en sådan periode skulle ligge frem til kongressen, men det fik han ikke tilslutning til.

En indstilling om at yde juridisk bistand til en leder, som er blevet genindmeldt for få måneder siden, gav anledning til diskussion.

'Jeg ser alvorlige problemer i at yde juridisk hjælp til en leder, der melder sig ind i DLF og Lederforeningen igen, fordi vedkommende er havnet i et akut problem og så opdager, at der ikke er hjælp at hente andre steder. Det ville jo svare til, at man først meldte sig ind i fagforeningen kort før en strejke for at få økonomisk støtte under konflikten', sagde Anders Bondo Christensen.

'Jeg er ikke uenig. Men vi ved ikke, om medlemmet ved genindmeldelsen for nogle måneder siden vidste, at vedkommende ville få problemer. Derfor skal medlemmet have hjælp i sagen, som vi i øvrigt opfatter som principiel', sagde Karsten Holst.

Hvorefter den juridiske hjælp blev bevilget.