Seksualundervisning
0   164

Ny adgang til domme er ukendt

Ingen har benyttet sig af en ny mulighed for at tjekke for seksuelt misbrug af børn

Justitsministeriet har gennem en ny bekendtgørelse om personoplysninger i Det Centrale Kriminalregister givet skoler, daginstitutioner, foreninger og klubber adgang til at hente flere oplysninger om, hvorvidt personer har modtaget domme for seksuelt misbrug af børn.

Tidligere kunne man kun få adgang til den udvidede eller offentlige straffeattest, der indeholder oplysninger om domme, der er højst ti år gamle. Nu er der ikke længere nogen tidsgrænse. Da domme for seksuelt misbrug af børn normalt er registreret i op til 20 år, og ved særligt grove sædelighedsforbrydelser til den dømte er mellem 70 og 80 år, er der dermed givet mulighed for at gå meget længere tilbage i tiden.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er også nyt, at private organisationer som spejderkorps og idrætsforeninger har fået adgang til at trække oplysninger.

Bekendtgørelsen blev indført 1. april, men selvom der er gået syv uger siden da, har ingen benyttet sig af den.

Det Centrale Kriminalregister får dagligt masser af anmodninger om at få oplysninger fra folks udvidede straffeattest, men ingen har brugt den nye adgang.

'Vi har sendt nogle få skemaer ud, men vi har ikke fået nogen retur', oplyser overassistent i Det Centrale Kriminalregister, Elsebeth Rosenbæk.

Forklaringen er, at ingen kender den nye bekendtgørelse.

'Er der blevet vedtaget nye regler? Det har vi ikke fået noget at vide om', siger Ole Graversen, skoleinspektør på Alkjærskolen i Ringkøbing.

Skolen har været flittig til at bruge mulighederne for at få oplysninger fra Det Centrale Kriminalregister, og man ville da også have benyttet sig af de nye regler, hvis man havde kendt dem.

'Vi har i løbet af den sidste måned anmodet om at få oplyst, hvad der står på en persons offentlige straffeattest. Havde vi kendt den nye mulighed, ville vi have benyttet os af den', siger skoleinspektøren.

I Ringkøbing Kommune kender kommunaldirektør Henrik Jakobsen heller ikke den nye mulighed.

'Ikke umiddelbart. Jeg vidste godt, at der var blevet drøftet nye regler, men ikke at de var vedtaget. Nu vil vi finde ud af, hvordan vi kan benytte dem', siger han.

Jan Kaare er freelancejournalist


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ