Ole Reland

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med sorg, Ejbyskolen i Odense modtog meddelelsen om Ole Relands død. Vi var forberedte. Vi havde fulgt Oles tapre kamp mod sygdommen. Han ville ikke give op. Ville ikke give slip på det liv, som han holdt så meget af.

Ole tog lærereksamen fra Københavns Dag- og Aftenseminarium i 1971.

Efter blandt andet at have været på Højmeskolen og været FUU-vejleder (Den fri Ungdomsuddannelse) ved Dalum Ungdomsskole og arbejdet i sin fritid i Café-Biografen kom Ole i august 1998 til Ejbyskolen.

Det var en stor gevinst for skolen. Ole deltog fra starten af aktivt i lærerfællesskabet, meldte sig med det samme til skolens personaleudvalg og var altid med, når der skulle arrangeres sammenkomster og fester.

Også i hverdagens teamsamarbejde bidrog Ole aktivt og engageret til udviklingen af skolens pædagogiske linie.

Ole var et varmt menneske og spredte altid humor og optimisme, hvor han kom.

Hans intense tro på livet som noget godt gav sig ligeledes udslag i hans indstilling over for eleverne. Han tog dem til sig og var deres advokat i et og alt. Troen på det gode i ethvert menneske gjorde, at han til enhver tid var parat til at lytte og prøve at forstå eleverne, når de havde handlet uhensigtsmæssigt.

Et øjeblik. Du var her

og gav os alt, du har.

Men andre kaldte på dig.

Og vi blev dem, vi var.

Du satte spor i sandet,

som havet visked' ud.

I sindet er der spor, som bli'r

til smukke stjerneskud.

Helle Bjørnsholm

Vores tanker går til Jette og hans nærmeste, som har mistet en kær.

Ære være Ole Relands minde.

På Ejbyskolens vegne

René Kaaber