Birgit Fredborg Andersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag den 23. april 2001 var elever og personale på Sværdborg Sogneskole samlet for at modtage det triste budskab, at Birgit Fredborg Andersen efter længere tids alvorlig sygdom var død tidligt om morgenen den 22. april 2001.

Birgit Fredborg Andersen blev ansat som børnehaveklasseleder i 1984. Senere tog Birgit også aktiv del i børnenes fritid, da ansættelsen blev udvidet til også at omfatte fritidsordningen. Birgit var på mange måder forud for sin tid, idet børnehaveklassen arbejdede tæt sammen med 1. og 2. klasse. Hendes børnehaveklasse var en integreret del af indskolingen.

For såvel børn som forældre og søskende var Birgit en nøgleperson, da det var hende, som modtog børnene ved skolestart. Det var Birgit, der på sin gode måde førte børnene ind i skoleverdenen, gav dem opgaver, som opbyggede det enkelte barns selvværd. Hun fortalte dem, hvad de var gode til, og gav dem også kursus i de ting, de ikke var så gode til. Birgit har givet utallige kurser i 'snørebåndsbinding', 'sidde pænt ved bordet' med mere.

Birgit var altid meget interesseret og involveret i, hvad børnene foretog sig - altid parat til at trøste. Birgit fandt på mange gode aktiviteter. Livet skulle ikke være så trist, så alle mærkedage blev fejret, eller der blev bare bagt pandekager!

Birgit startede på dette skoleår, men måtte give op på grund af sygdom inden sin 50-års-fødselsdag i oktober. Birgit efterlader et stort savn på Sværdborg Sogneskole, hvor vi mangler Birgits givende væsen og inspirerende påvirkning.

Ære være Birgits minde.

Lonny Slobodziuk

Powered by Labrador CMS