Debat

Hovedstyrelsen skal sikre en nødvendig fornyelse

Den nye Hovedstyrelse skal sætte mål og retning. De svar, som var åbenlyst rigtige i går, er det ikke nødvendigvis i dag eller i morgen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi står foran et vigtigt valg. Vi, medlemmerne af lærernes faglige fællesskab, skal sammensætte den Hovedstyrelse, som skal sætte fagpolitisk retning for de næste år. Valget til Hovedstyrelsen er nemlig først og fremmest et fagpolitisk valg.

Fem nøgleord er, efter min mening, vigtige for fremtidens DLF:

Fornyelse

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Sammenhold

Medlemsinddragelse

Mod

Kreativitet

DLF-skibet skal ligge stabilt i vandet og sikkert styre mod de politisk formulerede mål. Et af de vigtigste mål er en central ressourcebindende arbejdstidsaftale.

Stabilitet og sikkerhed kan dog indebære en risiko for stagnation. Derfor skal vi også turde sætte retning for en fornyelse i organisationen. Engang imellem skal vi også turde revurdere og forny vores politisk formulerede mål. De svar, som var åbenlyst rigtige i går, er det ikke nødvendigvis i dag eller i morgen.

Vi skal sikre, at der hele tiden er nye kvalificerede personer til at føre vores organisation fremad og videre.  Vi skal ikke mindst sikre, at DLF er en organisation, hvor der er højt til loftet. Hvor der ikke ligges låg på nødvendige debatter. Der skal tværtimod opfordres til, at der diskuteres på livet løs.

Der vil altid være brug for at se på, om vi har en Hovedstyrelse som er gearet til fremtiden. Ligesom DLF fagpolitisk skal komme med kvalificerede bud på fagpolitiske problemstillinger – aktuelle såvel som fremtidige – skal vi, DLFs medlemmer, sammensætte en Hovedstyrelse som kan bære de fagpolitiske mål og formuleringer videre.

Fornyelse handler ikke kun om alder, men også om evnen til at lytte, turde være modig og tænke politisk kreativt. At tænke kreativt fagpolitisk betyder bl.a., at man tør komme med bud på svar – også på nogle af de vanskelige spørgsmål.

Helt afgørende er det, at den nye Hovedstyrelse er i stand til at fastholde og udbygge sammenholdet blandt medlemmerne. Vores sammenhold er helt afgørende for vores styrke på lærerværelserne, på rådhuset, på Christiansborg og internationalt.  Sammenhold skabes gennem aktivitet og medlemsinddragelse. Virkeligheden i klasseværelserne og diskussionerne på skolernes lærerværelser skal føres helt ind på kontorerne på Vandkunsten.

Ligeledes er det vigtigt, at vi som organisation medvirker til at holde fast i det tværfaglige sammenhold som blev skabt i forbindelse med OK18, hvor vi stod skulder ved skulder. Erfaringerne fra OK18 skal bl.a. være en drivkraft og erfaring i vores fælles hovedorganisation, FH.

Hvis DLFs nyvalgte Hovedstyrelse lader de fem ovenstående nøgleord være tilgangen til arbejdet i FH, ser det ikke så ringe ud endda – sådan formuleret på jysk.

Jeg mener, at Katrine Fylking er en af dem, som kan sætte mål og retning, med de fem nøgleord i rygsækken. Jeg vil gerne opfordre til, at et eller flere af dine krydser sættes ud for Katrine. At Katrine tilmed er en stærk københavnsk stemme, er kun yderligere en kvalitet.

Powered by Labrador CMS