Skoleledere som syndebukke

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er det en glæde for skoleledelsen at få besøg af Arbejdstilsynet i den kampagne om lærernes psykiske arbejdsmiljø, som netop er i gang, spørger skoleleder Else Ernst, Peder Syv Skolen, i et indlæg på BAR U og F's debatforum (Branchearbejdsmiljørådet for Undervisning og Forskning).

Else Ernst er utilfreds med, at kampagnen ikke omfatter alle skolens ansatte, men kun lærerne. Hun mener, at skolelederne kan blive syndebukke.

Formand for BAR U og F, Henrik Billehøj, der også er hovedstyrelsesmedlem i DLF, svarer Else Ernst, at han har fået flere henvendelser magen til hendes indlæg. Han fremhæver, at man i DLF-regi er med til at arbejde på en nordisk undersøgelse af skoleledernes arbejdsforhold. Desuden henviser Henrik Billehøj til en stor undersøgelse for nylig om psykisk arbejdsmiljø i folkeskolen (AKF-undersøgelsen). Den viste, at skolelederne var de mest tilfredse af alle grupper på skolerne.

Foruden debatforum har BAR U og F også en spørge-side, hvor man kan stille arbejdsmiljøspørgsmål til to BAR-repræsentanter, nemlig Preben Meier Pedersen fra Kommunernes Landsforening og Henrik Billehøj, DLF.

Debatforum med mere findes på www.debat.bar-u-f.dk