0   131

Tosprogede forbedrer skolen

Det kan være en klar fordel for en skole at få tosprogede elever ind i klasserne. På Thyborøn Skole i den vestjyske kommune Thyborøn-Harboøre er inspektør Michael Laursen ifølge Jyllands-Posten den 22. april virkelig glad for de flygtninge- og indvandrerbørn, der er kommet til skolen. 'Thyborøn ligger nærmest ved verdens ende, og det er godt for børnene herude vestpå at få et pust fra den store verden', siger han. Han mener, at de nye elever bidrager til at skabe en mere lærelysten stemning i klassen.

Leder af Uc2 (Udviklingscenter for undervisning og uddannelse af tosprogede børn, unge og voksne) Anne Froberg er i samme artikel heller ikke i tvivl om fordelen for de danske børn. 'Tilstedeværelsen af tosprogede børn gør, at der kommer mere fokus på dansk som redskabssprog. Lærerne gør for eksempel mere ud af at forklare betydningen af forskellige ord, som de ellers ville have gået let hen over', siger hun.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen