Debat
0   143

Pensionerne i fokus

Der var engang, da pensionisternes problemer kom på forsiden af Folkeskolen og fik en seriøs dækning inde i bladet. Det var i begyndelsen af 90'erne, da Finn Andersen havde taget dem op i en række velformulerede indlæg på debatsiderne.

Men i dag? Indlæg fra pensionister bringes pligtskyldigst, men de følges ikke journalistisk op, endskønt pensionsproblemerne er langt alvorligere i dag, hvor det ikke bare ser mørkt ud for tjenestemandspensionisterne, men direkte kulsort ud for de overenskomstansatte.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er, som om Folkeskolen mistede interessen for pensionsproblemerne, da tjenestemandspensionisterne blev frataget deres overenskomststemmeret.

Et er, at der mangler politisk vilje på Christiansborg til en rimelig behandling af pensionisterne. Noget andet er, at der også mangler en klar forståelse i egne rækker for problemernes alvor og tilstrækkeligt fælles fodslag i organisationerne. Det behøvede imidlertid ikke være sådan - og Folkeskolen kunne være med til at gøre en forskel.

Pensionssikringsudvalgets rapport indeholder en grundig belysning af udviklingen frem til i dag belagt med en masse tal, mens dens anbefalinger til det fremtidige arbejde med pensionsproblemerne ikke rummer mange konkrete handlemuligheder. En debat blandt medlemmerne trænger sig på.

Her og nu er opstillingen af relevante og bæredygtige overenskomstkrav dog den mest påtrængende opgave. Den er ikke let, fordi overenskomst- og tjenestemandsansatte på samme tid har modsatrettede og fælles interesser. En fornuftig afvejning af interesserne er absolut nødvendig, hvis den samlede realværdi af løn plus pension livet igennem skal sikres fremover, hvilket er alle medlemmers - ikke kun pensionisternes - interesse.

Jørgen Pagh Andersen

næstformand Københavns Lærerforenings pensionistafdeling


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ