Debat
0   176

Mangel på analysesprog

Det er tydeligt, at hovedstyrelsens medlemmer alt for hyppigt kommer ud for at mangle et analysesprog, uden hvilket man ikke erobrer noget som helst. Senest er det åbenbaret i Folkeskolen nummer 12 og 15 efter hjemkomsten fra studietur til Paris og Bruxelles og med første referat af mødet mellem DLF og OECD's økonomiske analytikere.

En magtesløs forening endnu mere i defensiven anskueliggjort ved hovedstyrelsesmedlemmers holdning. Astrid Schjødt Pedersen vælger underdanigheden og undrer sig krybende imponeret over, at centralt placerede personer overhovedet vil tale med foreningen. Henrik Billehøj blev internationalist af mødet og fik syner om fælles løn- og arbejdsvilkår. Palle Rom sammenligner undervisningssituationen og den særlige lærdom, man får uden for klasseværelset, med møderne i OECD og EU.

Artiklen fortsætter under banneret

'Og det har rigeligt været pengene værd', siger hovedstyrelsen. Var det overhovedet tænkeligt, hvis man sagde, at rejsen til EU var spild af penge?

Foreningens officielle EU-repræsentant må i hvert fald være pengene værd, ellers skulle han vel rejse hjem? Men lad mig så tage hovedstyrelsen på ordet og bede om en costbenefitanalyse af EU-besøget, hvor det med tørre tal anskueliggøres, hvad besøget i Bruxelles og Paris i alt kostede. Så kan medlemmerne afgøre, om det nu også var pengene værd?

Mødet med OECD-økonomerne viste med uønskelig tydelighed, at hovedstyrelsen ikke var tilstrækkeligt forberedt på debatplanet. Niels Christian Sauers forsøg på at udsætte OECD-økonomen for et påstået modsætningsforhold mellem teamarbejde og individuel løn blev legende let jordet. Anders Bondo Christensens forsøg med indvendinger i forhold til nytten af udlandsophold for unge mennesker blev jordet under henvisning til, at økonomens pointe gjaldt makroplanet. Bare sådan!

Og foreningens formand Anni Herfort blev belært om, at en 'hylertone' om menneskesyn og økonomi ikke har noget med hinanden at gøre. Man adskiller naturligvis diskussionen. Læst på denne måde ser det ud, som om foreningen fik noget for pengene. Nemlig at de politisk ledende kræfter i DLF mangler et analysesprog for ikke at blive behersket af et økonomisk syn på verden.

Torben Thomsen

Aars

Svar

Som det fremgår af Folkeskolens dækning fra hovedstyrelsens møde i november sidste år (nummer 47/2000), hvor studieturen blev besluttet, andrager udgifterne til turen cirka 250.000 kroner.

Anni Herfort

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ