Ingen åbning af arbejdstiden

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunernes Landsforening (KL) er parat til at drøfte, hvordan den omstridte arbejdstidsaftale skal fortolkes. Men kommunerne vil ikke ændre et eneste ord i aftalen før år 2004.

'Vi har en overenskomst, der har en vis varighed, og det er ikke normalt, at man begynder at forhandle sådanne overenskomster midt i aftaleperioden. Hvis vi åbner op for én ting, ville vi jo også åbne op for flere ting. Men vi vil gerne gå i dialog om det, der er behov for at snakke om. Det har vi også sagt til Danmarks Lærerforenings repræsentanter. Så længe der er tale om en fortolkning af overenskomsten, kan vi godt snakke om det, men vi kan ikke lave aftalen om', siger KL's topforhandler Ole Andersen.

Ole Andersen afviste at åbne arbejdstidsaftalen, da Danmarks Lærerforenings formand Anni Herfort på et møde i forrige uge forsøgte at få ham til at tale om elementer som forberedelse til lærere med mange undervisningstimer og nedsættelse af timeantallet for lærere med mange undervisningstimer.

'Det kan vi ikke begynde at snakke om. Hvis man har forestillet sig, at vi skulle udstede ordrer om ændring af dele af overenskomsten, er det faktisk

det samme som at forhandle igen. Og det kan vi ikke. Man kan finde frem til en fortolkning i den udstrækning, der er brug for det. Og det kan det da godt være, at der er'.

Fælles materiale

Ole Andersen mener, at drøftelserne kunne handle om et fælles initiativ til at forbedre samarbejdet om arbejdstidsaftalen. En måde kunne eksempelvis være at udarbejde et fælles inspirationsmateriale om fordelingen af undervisningsopgaver mellem unge og ældre lærere.

'Men aftalen om arbejdstid er en ny sag - en ganske omfattende sag - som det tager tid at køre ind. Det tager tid både for vores ansatte, som er Danmarks Lærerforenings medlemmer, og for kommunerne'.

Powered by Labrador CMS