Blog
0   25

Døde kvadratmeter

Abonner på nyt om Hovedstyrelseskandidat Kjell Nilsson i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Til kamp mod ”døde kvadratmeter”-tænkningen!

Mandag aften var der skoledebat i Taastrup Teater: Hvad vil vi med vores børn og vores skole? 

Knud Romer manede til kamp mod en farlig tankegang og et farligt begreb – døde kvadratmeter.

Artiklen fortsætter under banneret

Døde kvadratmeter – hvis du først tænker den tanke, når du ser et frit hjørne i din klasse, eller opdager, at gymnastiksalen er ledig, ja så er din pædagogiske skolehjerne overtaget af den økonomisk rationelle tænkning. Så vil pædagogiske argumenter altid være underordnet økonomiske logikker, selv når det drejer sig om, hvad vi vil med vores børn og skole.

Inspireret af Knud Romer kan jeg kort fortolke/referere oplægget om Fremtidens skole fra Kurt Scheelsbeck, formand for byrådets Institutions- og Skoleudvalg, med disse ord: Døde kvadratmeter har lukket to skoler i Taastrup øst og har nu senest sammenlagt to meget forskellige skoler i Taastrup vest. Den sammenlagte skole i vest flytter snart ind i det nye læringshus Nærheden, der er under opførelse. Når kommunen i 2017 har givet en iPad eller en pc til alle skolebørn, og skolebudgettet ligger i top 5 på landsplan, og kommunen vil udvikle projektbaseret læring på alle skolerne og bygge nyt, så er forholdene ok fine - må man forstå på repræsentanten for byrådets politiske flertal.

Nej, det er forholdene ikke, for som en lærer spurgte, hvad hjælper det, at vi ligger i top 5, når der ikke er penge til materialer i projektugerne? Og inklusionseleverne ikke kan få ekstra støtte til den ændrede skoledag?

De spørgsmål tager jeg gerne med til Skolemødet med undervisningsministeren, medlemmerne af Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg og medlemmerne af KL’s Børne- og Undervisningsudvalg. Spørgsmålet gav nemlig tydeligvis Kurt Scheelsbeck stof til eftertanke, så måske kan det virke som en øjenåbner - også på skolemødet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ