Vi forstår hinanden - for det meste

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Simon og Tahar er 14 år. De går begge i 8.u på Grundtvigskolen i Københavns nordvestkvarter, men de har forskellige religioner. Simon er kristen, og Tahar er muslim.

'Min religion betyder ikke så meget i dagligdagen, men jeg tænker da over, at man skal opføre sig ordentligt over for andre mennesker', siger Simon.

For Tahar er det anderledes. Han føler, at han har sin religion med overalt.

'Jeg beder fem gange om dagen og læser i koranen. Ligesom Simon tænker jeg også meget over min opførsel. Den skal være korrekt både i skolen og over for mennesker i det hele taget'.

De synes ikke, at de har fordomme om hinanden, selv om de har forskellig tro.

'Når man går op og ned ad hinanden, vænner man sig til hinanden', siger Simon.

Drengene tror snarere, at det er de mennesker, der er på afstand af andre trosretninger, der har fordomme.

'Men nogle gange kan der da godt ske misforståelser', siger Simon, 'fordi man har forskellige holdninger til regler om, hvad man må og ikke må'.

'Men det kan også gøre det mere spændende, at man er forskellige. For eksempel er der flere forskellige syn på tingene, når vi diskuterer', mener Tahar.

Både Simon og Tahar synes, at det er godt at høre om forskellige religioner i undervisningen. De mener, at det er demokratisk. Men der er ikke nogen af dem, der har lyst til at vælge en anden religion end den, de har.

'Religion ligger dybt i en. Det er ikke bare noget, man vælger ligesom varer i et supermarked', siger Tahar.

pss