Tal om skimmel-skoler holdt ikke

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn på fugtige skoler med skimmelsvamp har 15 procent mindre lungekapacitet end børn på tørre skoler, lød den alarmerende nyhed i blandt andet Radioavisen i sidste uge. Og forskerne på By og Byg, det tidligere Statens Byggeforskningsinstitut, frygter da også, at elevers og læreres lungekapacitet bliver nedsat af opholdet i de inficerede lokaler, men Susanne Gravesen oplyser, at man for nogen tid siden har opgivet at bruge konklusionerne fra undersøgelsen af skoleeleverne på det, der skulle være ti fugtige og ti tørre skoler:

'Det har vist sig, at det næsten ikke er muligt at finde en 'tør' skole - skoler består oftest af flere bygninger, og der er næsten altid en bygning eller et par lokaler, der har problemer', siger Susanne Gravesen tilFolkeskolen.