Ingen fælles ledelse uden om DLF

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening forsøgte at komme med i den gruppe, der skal følge forsøgene med fælles skoleledelse fra centralt hold. Det lykkedes ikke, men på det lokale niveau er det ikke til at komme uden om DLF.

Det skriver DLF's formand Anni Herfort i et brev sendt ud til lærerkredsene, fordi undervisningsminister Margrethe Vestager nu har godkendt aftalen om fleksibel skolestruktur med Kommunernes Landsforening, KL (se Folkeskolennummer 12/2000).

Ud over at beskrive formålet skal kommunerne sikre sig, at der er lokal opbakning til forsøget ved at inddrage de 'berørte skole- og forældrebestyrelser og andre lokale parter', hedder det i forsøgsbetingelserne.

'Den lokale lærerkreds er en lokal part, som det vil være naturligt at inddrage i processen', skriver Anni Herfort til lærerkredsene.

Da en forsøgsordning kan få indflydelse på arbejds- og personaleforholdene, skal samarbejdsudvalgene også informeres så tidligt, at medarbejderne kan nå at drøfte kommunens ønske om fælles skoleledelse, mener Anni Herfort.

Hun har desuden bedt Lærernes Centralorganisation om at forhandle en aftale på plads med KL om vilkårene for forsøgene, herunder en central lønaftale for de skoleledere, der får tillagt det overordnede ansvar for skoler med fælles skoleledelse.

Den første ansøgningsfrist for forsøg er sat til 15. maj. Ud over fælles skoleledelse kan kommunerne foretage forsøg med skole og dagtilbud som et integreret tilbud på små skoler.

Forsøgsprogram og ansøgningsskema kan ses på Undervisningsministeriets hjemmeside på adressen: www.uvm.dk/grundskole/generelt/sikring