Sivso Dorph ny formand

Imak fik ny formand

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som ventet blev Sivso Dorph valgt til ny formand, da den grønlandske lærerforening, Imak, holdt repræsentantskabsmøde i sidste uge. Hidtil har Sivso Dorph siddet i foreningens bestyrelse.

Forude venter der ham en stor opgave, nemlig at forhandle en arbejdstidsaftale i hus i forbindelse med indførelsen af projektet 'Den gode Skole', som skal udvikle den grønlandske folkeskole til en moderne institution. Aftalen komme dog ikke til at handle om penge og vil ikke påvirke den nuværende overenskomst, som Imak måtte kæmpe hårdt for at få forhandlet hjem.

Ifølge Netudgaven af den grønlandske radioavis skal Sivso Dorph desuden arbejde på at gøre Imak mere synlig for medlemmerne, i samfundet og blandt medierne. Det besluttede repræsentantskabet.

Når Sivso Dorph sætter sig i formandsstolen til augsut, afløser han Claus Jochimsen, der har været lærerformand i Grønland i fem år, først i Grønlands Lærerforening, GLF, og siden i Imak, der nu er den eneste fagforening for de grønlandske lærere.

Claus Jochimsens forgænger, Mogens Opstrup, vendte tilbage til Danmark og er i dag næstformand i Lederforeningen. Men Claus Jochimsen har ingen planer om at rejse sydpå. Han er grønlandsk gift og bliver i Grønland. Han ved dog ikke, hvad han skal lave fremover, men måske vender han tilbage til folkeskolen.

Sivso Dorph er født og opvokset i Grønland.

stan