Mogens Jansen stopper som formand

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for Landsforeningen af Læsepædagoger gennem 38 år, Mogens Jansen, stopper som formand.

Han har gennem formandsperioden modtaget betydningsfulde internationale priser for sit arbejde for læsning. I 1974 blev han udnævnt til 'Member of Reading Hall of Fame', som er en eksklusiv gruppe af verdens fremmeste læseforskere. Sidste år modtog han 'International Citation of Merit', som gives til en person, hvis arbejde for læsning har været af betydning ud over prismodtagerens eget hjemland.

Mogens Jansen har også for nogle år siden overtaget den redaktionelle tilrettelæggelse af 'Læsepædagogen', og det bliver han ved med.

Ny formand bliver Lis Pøhler, som har være medlem af landsforeningens bestyrelse siden 1992. Hun er uddannet på Ribe Statsseminarium og har ud over at undervise i folkeskolen i dansk og specialundervisning også været ansat som specialundervisningskonsulent i Glostrup Kommune.