Udsigt til Esbjerg-aftale

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerkredsen og skoleadministrationen i Esbjerg er igen begyndt at tale sammen. Onsdag i sidste uge indgik de to parter en aftale, der under forudsætning af, at politikerne og lærerne godkender den, vil føre til et bedre samarbejdsklima i den vestjyske by.

Indholdet af aftalen er en hemmelighed, indtil der har været holdt ekstraordinær generalforsamling i lærerkredsen og møde i kommunens økonomiudvalg. Begge dele finder sted torsdag den 5. april.

Konflikten mellem lærerne og kommunen kulminerede, da samtlige 20 skoler blev ramt af strejke en fredag i februar.

Lærerne var utilfredse med, at kommunens økonomiudvalg havde besluttet, at skolerne skulle spare 5,5 millioner kroner. En besparelse, der kom oveni efter flere år med økonomiske nedskæringer.

Lærerne ønskede nye forhandlinger, men det blev afvist af skoledirektøren. Der var derfor udsigt til, at der efter sommerferien ville være et minimum af aftaler, og at lærerne skulle arbejde efter timerammer, men nu er situationen blevet blødt op.